Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Seniorka zranila silničáře a od nehody ujela, po honičce ji zastavili jeho kolegové

Kuriózní nehoda se stala na silnici I/22 poblíž Vráže na Klatovsku a viníkem byl opět nepozorný senior za volantem svého automobilu. Tentokrát se jednalo o dvaasedmdesátiletou řidičku vozu značky Volkswagen Golf, která na silnici smetla při jízdě frézu, zranila muže, který tam s ní pracoval a následně ujela. Za volantem automobilu přitom neměla co dělat.

Silničáři pracovali na vozovce mezi obcemi Soustov a Vráž. Úsek, ve kterém se pohybovali byl řádně označen dopravními značkami a světelnou šipkou. Velké ohledy na pracující silničáře ovšem nebrala žena, která se tam přiřítila se svým vozem.

„Motoristka nedbala zvýšené opatrnosti a při objíždění pracovníka údržby s frézou, který se nacházel ve středu vozovky, narazila pravým předním kolem vozidla do pravého kola frézy. Fréza byla odhozena na devětatřicetiletého frézaře. Řídítka frézy muže zasáhly do břicha. Po střetu řidička na místě nezastavila a bez toho, aniž by učinila jakékoliv opatření, odjela,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Do pronásledování ujíždějícího vozidla se ovšem pustili spolupracovníci zraněného frézaře. Ženu dohonili a u osady Nové Chalupy se jim podařilo řidičku zastavit. „Přivolaní dopravní policisté pak zjistili, že žena má od dubna 2019 neplatný lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Dále řidička neměla na očích brýle, které mít měla. Uvedla však, že má v očích implantované čočky,“ řekla mluvčí.

Motoristka dále tvrdila, že o dopravní nehodě neví. Myslela si prý, že pouze narazila do nějakého betonu. Dechová zkouška u obou účastníků dopravní nehody měla negativní výsledek. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda se zraněním, seniorka za volantem, zraněný silničář, havárie, Vráž, Volkswagen Golf, okres Klatovy, Soustov, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka zranila silničáře a od nehody ujela, po honičce ji zastavili jeho kolegové  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.