Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řadu autobusových spojů zruší Plzeňský kraj k poslednímu srpnu, musí ušetřit 10 procent nákladů

Razantní redukci autobusových jízdních řádů připravuje k poslednímu srpnu Plzeňský kraj pro většinu oblastí. Podle informací krajského organizátora dopravy, kterým je společnost Poved se změny týkají asi 540 spojů. Řada z nich se ruší, další úpravy v jízdních řádech si vyžádali cestující nebo se mění podle požadavků obcí.

„Důvodem změn je dopad COVID-19 do rozpočtu Plzeňského kraje s povinností ušetřit zhruba 10 procent finančních prostředků,“ uvádí Poved na svých webových stránkách Integrované dopravy Plzeňského kraje.

Zrušily se zejména nevytížené nebo málo vytížené spoje. Další úpravy se týkají optimalizace jízdních dob a návazností v jízdních řádech. Podrobnosti si stáhnete ZDE v pdf formátu. 

Převážnou většinu veřejné autobusoví dopravy provozuje v Plzeňském kraji od poloviny června společnost Arriva Střední Čechy, která vystřídala po letech společnost ČSAD. Od začátku se ovšem Arriva v některých okresech potýkala s mnoha problémy.

Na fungování firmy si stěžovali mnozí pasažéři. Vadilo jim, že Arriva bez oznámení odříkala řadu spojů, měla potíže s vydáváním jízdenek, chyběli jí řidiči a jiní zase neznali trasu. Lidé poukazovali i na to, že na stejné trase mnohdy platili každý den jinou cenu jízdného. Ta byla často mnohem vyšší, než jakou si účtoval bývalý dopravce.  

Na červencovém jednání zastupitelstva Plzeňského kraje grilovali zastupitelé nejen Františka Soumara, ředitele a jednatele společnosti Arriva Střední Čechy, ale také Zdeňku Kmochovou, ředitelku společnosti POVED. Oba tehdy za své resorty přislíbili nápravu.   

Ohodnoť článek

Foto Arriva Střední Čechy

Štítky Arriva, autobusy, doprava, Plzeňský, autobusová doprava, tarif, jízdné, zastupitelstvo Plzeňského kraje, jízdní řád, zrušené spoje, Plzeňský kraj, ČSAD, Arriva Střední Čechy, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řadu autobusových spojů zruší Plzeňský kraj k poslednímu srpnu, musí ušetřit 10 procent nákladů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.