Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Startuje oprava úseku silnice I/22 na hlavní trase Klatovy - Domažlice. Potrvá až do konce roku

Oprava povrchu silnice I/22 v obci Loučim startuje v pondělí 14. října v rámci stavební akce Loučim – průtah. Stavba proběhne za částečné uzavírky silnice I/22 v intravilánu obce Loučim, a to v úseku od začátku obce ve směru od Domažlic ke křižovatce s místní komunikací ještě před autobusovou zastávkou, kdy provoz bude veden jedním jízdním pruhem kyvadlově.

„Oprava se týká zhruba 200 metrů dlouhého úseku silnice I/22. Stavební úpravy, které budou v řešeném úseku během letošního roku provedeny, zahrnují zpevnění a obnovu krajnic, obnovu hospodářských sjezdů, včetně pokládky nového trubního vedení a montáž jednostranných ocelových svodidel,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Stávající asfaltový kryt vozovky bude odfrézován, dojde k vyspravení případných trhlin a výtluků a následně bude položena nová ložní a obrusná vrstva asfaltového betonu. Po opravě krytu vozovky bude provedeno vodorovné dopravní značení.

Oficiální termín pro provádění stavby byl na letošní rok stanoven na dobu od 14. října do 31. prosince. K dokončení větší části prací a opětovnému zprovoznění silnice bez výraznějších omezení by nicméně mělo dojít už v druhé polovině listopadu. V příštím roce bude stavba pokračovat i na dalších úsecích silnice I/22 na průtahu obce. „Předpokládáme, že k obnovení prací dojde v dubnu 2025,“ uvedl Adam Koloušek.

Jedná se o stavbu za 44,6 milionu korun bez DPH, přičemž ŘSD poskytne 29,7 milionu korun a obec Loučim 14,9 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky oprava silnice, I/22, uzavírka silnice, kyvadlový provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje oprava úseku silnice I/22 na hlavní trase Klatovy - Domažlice. Potrvá až do konce roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.