Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Deset motorkářů už letos zahynulo při tragických nehodách na silnicích v Plzeňském kraji

Už deset motorkářů zahynulo od začátku letošního roku na silnicích v Plzeňském kraji. Zatím poslední taková tragédie se stala v úterý, kdy šestačtyřicetiletý motorkář nepřežil střet s osobním vozem nedaleko obchodního centra Olympia v Plzni.

„Od začátku roku do konce srpna evidujeme z celkového počtu 3 182 dopravních nehod 188 nehod s účastí motocyklistů. Vedle deseti motocyklistů, kteří zahynuli, dalších 19 utrpělo těžké zranění a 160 bylo lehce zraněno,“ informovala mluvčí policie Hana Kroftová.

Z uvedených deseti smrtelných nehod pak v šesti případech byli řidiči motocyklů v pozici poškozených. Ve zbylých čtyřech se mělo jednat o jejich pochybení. „Z dosavadních statistik dopravních nehod tedy vyplývá, že tragické události, které skončily smrtí motocyklisty, nezavinili větší měrou tito řidiči sami. Za velmi tragické dny považujeme minulý víkend a toto úterý, kdy na silnicích v našem kraji došlo ke třem dopravním nehodám, při kterých zemřeli tři motocyklisté,“ dodala mluvčí policie.

Čelní střet s traktorem nepřežil v sobotu čtyřiašedesátiletý jezdec na motocyklu značky BMW. Tragická nehoda se stala večer na silnici II/187 mezi Sušicí a Hrádkem. K další závažné nehodě motorkáře vyjížděli záchranáři jen o chvíli později k Ohučovu na Domažlicku. Tam řidička osobního automobilu při odbočování smetla jezdce na motocyklu Yamaha a způsobila mu velmi těžké zranění. Po převozu do nemocnice muž svým zraněním bohužel také podlehl. 

Šestačtyřicetiletý motorkář nepřežil střet s osobním vozem nedaleko obchodního centra Olympia v Plzni. Jako první mu poskytli pomoc hasiči. Ještě na místě ho pak resuscitovali záchranáři. V kritickém stavu a na umělé plicní ventilaci ho převezli do...

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky smrtelná nehoda, motorkář, nehoda motorkáře, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset motorkářů už letos zahynulo při tragických nehodách na silnicích v Plzeňském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.