Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Srážky osobáků s náklaďáky, hromadná havárie i vozidlo na střeše, záchranáři měli plné ruce práce

Horké počasí snižuje pozornost řidičů, kteří pak dělají chyby. V pondělí vyjížděly složky integrovaného záchranného systému v Plzeňském kraji k velkému množství vážných dopravních nehod. Hasiči, záchranáři i policisté měli celý den plné ruce práce a přejížděli od jedné nehody ke druhé. V akci byl i vrtulník leteckých záchranářů.

Na silnice I/21 nedaleko Brodu nad Tichou na Tachovsku se střetl osobák s náklaďákem. „Ošetřili jsme ženu ročník 1960, která byla s lehkým poraněním při vědomí transportována do nemocnice ve Stodu k dalším vyšetřením pozemní cestou. Letecká záchranná služba se odtud vrátila zpět do Líní, aby mohla být volná pro další potřebný vzlet,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek.

„Řidička jela s vozidlem Nissan od Plané na Novou Hospodu. Podle dosud zjištěných informací vyjela řidička do protisměru, kde se střetla s nákladním automobilem tovární značky Iveco. Došlo ke střetu obou vozidel, kdy automobil Nissan následně havaroval do silničního příkopu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky vozidla Nissan. Dechové zkoušky na alkohol byly u obou řidičů negativní,“ řekla k nehodě mluvčí policie Iva Vršecká.

Další vážná nehoda se stala na přivaděči k Přešticím, zhruba na úrovni Chlumčan, kde se střetly dva osobní automobily. Jedno vozidlo se tam převrátilo na střechu, popsal událost mluvčí hasičů Petr Poncar. „Ošetřili jsme muže ročník 1973, kterého jsme dále transportovali na urgentní příjem do fakultní nemocnice se středně těžkým poraněním a pro závažný mechanismus nehody. Dále jsme ošetřili ženu ročník 1972, kterou jsme následně transportovali také na urgentní příjem FNL se středně těžkým poraněním. Obě osoby byly v době transportu při vědomí. Další dva zranění na místě nevyžadovali ošetření zdravotnickou záchrannou službou,“ informoval mluvčí záchranné služby.

Podle mluvčí policie dvě osobní vozidla značky Škoda Fabia jela ve směru jízdy od Přeštic na obec Plzeň. Z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu obou vozidel. Řidič jednoho z automobilů a jeho spolujezdkyně utrpěli zranění a byli převezeni k lékařskému ošetření. Dechové zkoušky řidičů byly negativní.

Bouralo se i v Plzni na Nepomucké třídě, kde se srazil osobák s náklaďákem. „V tomto případě jsme ošetřili muže ročník 2001, ten měl pouze malou odřeninu. Transport k dalším vyšetřením do zdravotnického zařízení odmítl a s poučením byl ponechán na místě,“ řekl mluvčí Uherek.

Hromadný střet tří vozidel

„Tři osobní automobily se srazily v Revoluční ulici ve Stříbře na Tachovsku. Řidička vozidla Škoda Fabia (1996) jela v ulici U Kaple. Při vjíždění do ulice Revoluční zřejmě nedala přednost v jízdě vozidlu VW Golf, jedoucímu po hlavní ulici a došlo ke střetu. Následkem toho se vozidlo Škoda Fabia odrazilo a střetlo se s vozidlem Škoda Fabia, jehož řidič jel ve směru jízdy od Stříbra na Těchlovice. Dechové zkoušky všech řidičů byly negativní,“ uvedla mluvčí policie.

„Na místo události byly vyslány dvě výjezdové skupiny záchranářů a lékař. Naši péči vyžadovala jedna osoba. Ošetřili jsme ženu ročník 2006, která byla s lehkým poraněním dále transportována do nemocnice ve Stodu,“ dodal Lukáš Uherek.

FOTOGALERIE: Nehody na sinicích v Plzeňském kraji

Pondělí, 12. srpna 2024, 17:55

FOTOGALERIE: Nehody na sinicích v Plzeňském kraji
FOTOGALERIE: Nehody na sinicích v Plzeňském kraji

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, střet osobáku s náklaďákem, auto na střeše, převrácené vozidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážky osobáků s náklaďáky, hromadná havárie i vozidlo na střeše, záchranáři měli plné ruce práce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.