Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Plameny zcela zlikvidovaly autobus na silnici I/20. Vozidlem cestovalo 44 pasažérů

Autobus shořel v úterý dopoledne na silnici nedaleko od Kotousova na jižním Plzeňsku na silnici I/20. Jde o frekventovanou silnici v úseku Plzeň - Písek. Plameny vozidlo zcela zlikvidovaly i přes rychlý zásah hasičů. Autobusem cestovalo 44 pasažérů.

„Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Všem se podařilo vozidlo včas opustit. Požár jsme lokalizovali za 12 minut od příjezdu první jednotky na místo. Nasadili jsme dva "C" proudy a jeden vysokotlaký. Na místě jsou kromě hasičů ze stanice Nepomuk i dobrovolné jednotky z Jarova a Blovic,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Vyhořelý vrak autobusu stojí na křižovatce velmi frekventované silnice I/20 a II/117. „Provoz v místě nehody je aktuálně řízen kyvadlově. Cestující ze shořelého autobusu odváží náš evakuační autobus zpět do Blovic,“ uvedl mluvčí hasičů. Další podrobnosti zjišťujeme.

Svědci události zmiňují na sociálních sítích především statečnost jedné učitelky, která cestovala autobusem a seděla v zadní části. Všimla si jako první, že vozidlo hoří. Zajistila okamžité zastavení autobusu, otevření dveří a postarala se o bleskovou evakuaci dětí z vozidla ven. Při evakuaci jí pomáhala ještě asistentka. Oběma statečným ženám patří velké poděkování. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár autobusu, autobus shořel, silnice I/20, jižní Plzeňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny zcela zlikvidovaly autobus na silnici I/20. Vozidlem cestovalo 44 pasažérů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.