Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dálniční policisté si posvítili na nelegální migraci, dva cizince bez povolení k pobytu zjistili v autobusu

Na odhalování nelegální tranzitní migrace se zaměřila policejní akce na dálnici D5. Policisté kontrolovali autobusy, nákladní vozy i osobáky. V jednom z mezinárodních autobusových spojů cestovali například dva cizinci původem z jižní Asie. Ani jeden z nich neměl povolení k pobytu na území členských států EU.

Do akce se zapojili policisté z odboru cizinecké policie, kteří zastavili ke kontrole přes dvě desítky vozidel. Celkem zkontrolovali 64 osob. „V jednom ze zastavených mezinárodních autobusů kolegové zjistili dva cizince původem z jižní Asie, kteří měli odmítnut vstup a pobyt na území členských státech Evropské unie. Navíc jeden z nich měl u sebe neplatný doklad totožnosti, který mu policisté odebrali,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Na vyhoštění z republiky cizinci počkají v Zařízení pro zajištění cizinců Bálková. Cizinecké policii se podařilo vypátrat další tři osoby, které na našem území pobývaly nelegálně. I těm vydali správní vyhoštění z naší republiky.

Cizinec překročil povolenou hmotnost své dodávky o 93 procent. Navíc neměl uhrazené pokuty za desítky tisíc korun

Přesně o 3,3 tuny více než je povolená hmotnost vozidla vážila dodávka, kterou policisté zastavili ke kontrole na dálnici D5 u Svojkovic na Rokycansku. Při následném vážení policisté zjistili překročení povolené hmotnosti vozidla o 93 procent. A...

 

„Silniční kontrolou dopravních policistů na dálnici prošlo 52 vozidel, u kterých policisté odhalili pětačtyřicet přestupků,“ pokračuje Červenková. Nejčastěji řidiči překročili stanovený rychlostní limit, a to v jedenácti případech. Policisté během akce kontrolovali i hmotnost vozidel. „Z osmi zvážených nákladních automobilu, hned sedm bylo přetížených. Policisté jejich přestupkové jednání oznámili na místě příslušný správní orgán k projednání,“ doplnila Červenková.

Dopravní policisté se ten den zaměřili také na dodržování rychlosti i mimo dálnici.  Z celkového počtu 202 kontrolovaných vozidel u 87 zjistili překročení povolené rychlosti. „Z toho 61 řidičů nedodrželo danou padesáti kilometrovou rychlost v obci a 26 řidičů nedodrželo rychlost mimo obec. Policisté za porušení rychlostních limitů udělili pokuty v celkové výši bezmála 150 tisíc korun,“ vyčíslila policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nelegální migrace, migranti, kontrola na D5, přetížená vozidla, policejní akce, dopravní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční policisté si posvítili na nelegální migraci, dva cizince bez povolení k pobytu zjistili v autobusu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.