Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

První etapa rozsáhlé rekonstrukce tramvajové trati na Koterovské je u konce, další odstartuje na jaře

Rozsáhlou rekonstrukcí za bezmála čtvrt miliardy korun prochází tramvajová trať, zastávky, komunikace, chodníky i inženýrské sítě v Koterovské ulici v Plzni na Slovanech. V pátek skončila první etapa, která se týkala zhruba stometrového úseku od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky na náměstí Generála Píky. Dělníci se na Koterovskou opět vrátí na jaře, kdy budou pokračovat směrem ke křižovatce se Sladkovského ulicí. Oprava trati už byla nezbytná, jelikož byla ve velmi špatném stavu.

„V letošním roce jsme nechali zrekonstruovat tramvajovou trať o celkové délce 133 metrů. Převážná část stavebních prací byla prováděna v samotném tělese stávající tramvajové trati, kdy takzvané BKV panely byly nahrazeny pevnou jízdní drahou. V roce 2024 nás čeká rozsáhlejší rekonstrukce Koterovské. Opraví se další úsek tramvajové trati včetně nástupišť, komunikace, chodníky i veškeré inženýrské sítě, tedy veřejné osvětlení, světelná signalizace, kanalizace či vodovod,“ přiblížil první náměstek primátora pro oblast technickou Pavel Bosák (Piráti). Celkové finanční náklady za stavební práce v roce 2023 dosáhly zhruba 16 milionů korun včetně DPH. 

„Stavba byla zahájena letos 25. září. Dokončeny byly etapy 0, 1, 2 a 3a. Navazující stavební práce započnou v březnu 2024. Budou prováděny etapy 3 a 4 s předpokládaným postupem od křižovatky s ulicí Sladkovského až po náměstí Generála Píky. V rámci výstavby byla nutná výluka v městské hromadné dopravě, zároveň si stavba vyžádala i uzavírky vozovek a chodníků. Děkujeme všem cestujícím i řidičům za trpělivost. Nyní mají do nadcházející stavební sezony klid. Zároveň je žádám o pochopení, až začnou stavební práce v sezoně následující,“ dodal náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky rekonstrukce tramvajové trati, Koterovská, tramvajová trať, doprava, dopravní omezení, tramvajová doprava, hromadná doprava

První etapa rozsáhlé rekonstrukce tramvajové trati na Koterovské je u konce, další odstartuje na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.