Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Vlak smetl na železničním přejezdu masivní SUV značky Land Rover

, aktualizováno 18. září 2023, 10:59

Osobní vlak se střetl na železničním přejezdu s masivním SUV vozidlem značky Land Rover. Řidič automobilu může mluvit o štěstí. Z hrozivě vyhlížející nehody naštěstí vyvázl jen s lehčím zraněním.

Nehoda se stala v pondělí dopoledne na přejezdu v obci Běšiny u Klatov. „Jedna zraněná osoba byla po příjezdu hasičů na místo už mimo vozidlo. Nemuseli jsme nikoho vyprošťovat. Ve vlaku cestovalo celkem 18 pasažérů, nikdo z nich nebyl zraněn. Provedli jsme zajištění místa nehody a likvidaci uniklých provozních kapalin. Museli jsme zachytit únik nafty z topné soustavy vlaku,“ informoval bezprostředně po havárii mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Záchranáři transportovali do Klatovské nemocnice šestatřicetiletého muže, který utrpěl lehčí zranění,“ doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Provoz na trati byl zastaven a pro cestující dráhy zajistily náhradní dopravu. 

„Řidič osobního automobilu jel ve směru od Klatov na obec Běšiny. Podle prvotních informací přehlédl světelné signalizační zařízení, vjel na železniční přejezd, kde se střetl s právě projíždějícím osobním vlakem. Ve vlaku v té době cestovalo celkem 18 osob, z toho 15 dospělých a 3 děti, strojvedoucí a výpravčí. Nikdo z cestujících z vlaku nebyl zraněn,“ popsala nehodu mluvčí policie Barbora Šmaterová.

U řidiče i strojvedoucího provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol, která měla negativní výsledek. Na vlaku byla předběžně vyčíslena škoda na částku 250 tisíc korun, na osobním vozidle 80 tisíc korun. Komunikace je průjezdná kyvadlově, vlaková doprava je pozastavena a pro cestující je zajištěna náhradní doprava.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda na přejezdu, střet vlaku s osobákem, zraněný řidič, Land Rover

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

henryk jarosz

Pokud řidič "přehlédne" signalizaci u železničního přejezdu, měl by být uznán zdravotně nezpůsobilým k řízení motorových vozidel!

Středa, 20. září 2023, 05:23Odpovědět

Karel Logr

Přehlédl?????????????

Úterý, 19. září 2023, 23:03Odpovědět

Karel Poláček

Jak to ti řidiči dělají, že přehlédnou signalizaci na železničním přejezdu? I na tom přejezdu v Běšinech je dobře viditelná.

Úterý, 19. září 2023, 09:44Odpovědět

Vlak smetl na železničním přejezdu masivní SUV značky Land Rover  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.