Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Řidič náklaďáku nedával na dálnici pozor a sešrotoval svůj vůz o kamion jedoucí před ním

Během noci na středu došlo na dálnici D5 k velmi vážné nehodě. Na 59. kilometru ve směru na Rozvadov narazil řidič vozu pro přepravu automobilů do kamionu před ním. Náraz kabinu zcela sešrotoval a přivolaní hasiči museli řidiče z vraku vystříhat. Muž utrpěl středně těžká zranění. Škody se podle vyšetřovatelů vyšplhaly na třičtvrtě milionu korun.

„Řidič jedoucí s vozidlem tovární značky Ford Transit jel v pravém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných důvodů se plně nevěnoval řízení a došlo ke střetu se zadní částí jízdní soupravy jedoucí před ním,“ popisuje průběh nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Po střetu zůstal Ford stát v pravém jízdním pruhu se zcela zdemolovanou kabinou. „Jednu osobu z dodávky jsme vystříhali hydraulickými nástroji. Dále jsme odpojili akumulátor a provedli protipožární opatření,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Sanitka zraněného muže převezla se středně těžkými zraněními do fakultní nemocnice v Plzni.

„Škoda na vozidle Ford byla vyčíslena na 400 tisíc korun, na návěsu na 350 tisíc korun. Provedené dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Dálnice byla v jednu hodinu ráno již zcela průjezdná,“ dodala Brožová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda na D5, nehoda na dálnici, nehoda dvou kamionů, střet dvou kamionů, narazil do auta před ním

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku nedával na dálnici pozor a sešrotoval svůj vůz o kamion jedoucí před ním  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.