Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dopravní nehody si za první pololetí vyžádaly v Plzeňském kraji 10 lidských životů, nejtragičtějším měsícem byl únor

Za prvních šest měsíců tohoto roku zemřelo na silnicích v Plzeňském kraji deset lidí. Meziročně je to o dva méně. Nejtragičtějším měsícem byl z pohledu policejních statistik únor, kdy zahynuly tři osoby. V červnu zemřeli při nehodách dva lidé. Jeden řidič nepřežil čelní střet s nákladním vozem, dalším případem byla nehoda na dálnici D5, při které zahynul jeden cizinec.

Během června policisté napříč Plzeňským krajem vyšetřovali 393 nehod, dvě z nich si vyžádaly oběti na životech. K vážné havárii došlo 18. června na dálnici D5 na úrovni Zbirohu na Rokycansku. Automobil tam vylétl z dálnice, svalil se ze svahu a narazil do stromů. Při nehodě vypadl z vozu muž, jeho tělo bez známek života našli záchranáři zhruba 15 metrů od vraku auta. S dotyčným cestovali ve voze další čtyři cizinci, kteří se dali na útěk. Policie je však brzy dopadla.

Policisté hledají svědky tragické nehody na D5, při níž zahynul jeden muž a další čtyři se pokusili o útěk

Kriminalisté se obrací s prosbou na řidiče, kteří byli svědky nedělní tragické nehody na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Při neštěstí zahynul zatím neznámý muž. Jeho čtyři spolujezdci se dali na útěk, policisté je však brzy dopadli. Nyní se...

Další oběť měla nehoda, při níž se čelně srazilo osobní auto s nákladním vozem převážejícím klády. Čtyřiasedmdesátiletý řidič osobáku na místě zemřel Tragická nehoda se stala na silnici I/27 poblíž Horní Břízy na severním Plzeňsku. Náraz byl tak silný, že vůz se dřevem skončil mimo vozovku, kde se v příkopu převrátil na bok.

Při nehodách bylo deset lidí těžce zraněno, 192 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 31,78 milionu. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo úterý 20. června, kdy jich bylo 24.

Nejtragičtějším měsícem za první půl rok rohoto roku byl únor. V tomto měsíci zemřely při nehodách tři osoby. Nejhorší nehoda se stala začátkem února na mokré silnici poblíž Nepomuku u odbočky na Klášter na severním Plzeňsku, kde se střetl autobus s osobním autem. „Devětasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Opel jedoucí od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. V autobusu cestovalo 30 zahraničních turistů, dvě osoby byly zraněny lehce,“ informovala tehdy policie. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky statistika nehod, dopravní nehody, smrtelné nehody, smrtelná nehoda, tragická nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehody si za první pololetí vyžádaly v Plzeňském kraji 10 lidských životů, nejtragičtějším měsícem byl únor  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.