Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté hledají svědky tragické nehody na D5, při níž zahynul jeden muž a další čtyři se pokusili o útěk

Kriminalisté se obrací s prosbou na řidiče, kteří byli svědky nedělní tragické nehody na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Při neštěstí zahynul zatím neznámý muž. Jeho čtyři spolujezdci se dali na útěk, policisté je však brzy dopadli. Nyní se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Pomoci v případu by mohli zejména ti, kteří mají v autě palubní kameru a projížděli po osmé hodině ráno okolo 44. kilometru dálnice poblíž Zbirohu.

Dosud neznámý řidič jel podle policie s vozem značky Opel Astra s polskou registrační značkou. Během jízdy náhle narazil do středových vozidel. „Po střetu strhl řízení prudce vpravo a pokračoval s vozidlem přes levý a pravý jízdní pruh dálnice, odstavný pruh až k pravým krajním svodidlům, se kterými se také střetl. Při tom se vozidlo vymrštilo do vzduchu vpravo mimo těleso dálnice,“ upřesnila okolnosti nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Auto se svalilo ze srázu, narazilo do stromů a zůstalo ležet na boku. Ve chvíli, kdy vůz vylétl z dálnice, vypadl muž neznámé totožnosti ven a zůstal ležet zhruba 15 metrů od auta bez známek života.

„Po nehodě měli z vozu utéct čtyři muži, kteří byli v rámci pátrací akce zanedlouho dopadeni a převezeni k ošetření,“ uvedl v den neštěstí policejní mluvčí Ondřej Hodan. Prvotní informace hovořily o tom, že se jedná o pětici cizinců, podle serveru Krimi Plzeň jde pravděpodobně o  Afghánce s tureckými doklady.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a případem se zabývají. Zjistili, že vozidlo mělo dne 18. června 2023 jet po dálnicích v České republice od hranic se Slovenskou republikou, a to přes Břeclav, Brno, Prahu ve směru jízdy na Plzeň. Ráno v pět hodin téhož dne bylo spatřeno poblíž hranic se Slovenskou republikou,“ doplňuje mluvčí s tím, že by vyšetřovatelům velmi pomohly kamerové záznamy z palubních kamer z vozidel případných svědků či kamerové záznamy v blízkosti čerpacích stanic poblíž popisované trasy vozidla nebo jakékoliv další informace k havarovanému vozidlu. „Majitelé těchto záznamů se mohou přihlásit na tísňovou linku policie 158,“ uzavřela Brožová.

Foto Policie ČR

Štítky smrtelná nehoda, tragická nehoda, nehoda na D5, pátrání po svědcích, usmrcení z nedbalosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledají svědky tragické nehody na D5, při níž zahynul jeden muž a další čtyři se pokusili o útěk  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.