Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Autobus se zahraničními turisty se na nechvalně proslulém místě střetl s osobním automobilem, jeho řidič zahynul

, aktualizováno 3. února 2023, 14:21

Autobus se střetl s osobním automobilem na nechvalně proslulém místě na silnici I/20 poblíž Nepomuku u odbočky na Klášter na jižním Plzeňsku. Řidič osobního automobilu nehodu nepřežil. V péči záchranářů skončily dvě zraněné osoby z autobusu. Pro 28 cestujících vyslali hasiči evakuační autobus. Autobusem cestovali zahraniční turisté.

„Záchranáři na místě ošetřili třiasedmdesátiletou ženu a devětapadesátiletého muže. Oba jsme s lehčími zraněními transportovali do plzeňské fakultní nemocnice na Borech. Nikdo další nebyl zraněn a ošetření na místě nevyžadoval,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. „Náš autobus byl nakonec použit k z zajištění tepelného komfortu cestujícím, pro něž přijel náhradní autobus dopravce. Jednalo se o zahraniční turisty,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar. „Doprava je v místě nehody průjezdná kyvadlově. Projíždějte tudy s nejvyšší opatrností,“ nabádá policie řidiče. 

„Devtasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Opel jedoucí od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. V autobusu cestovalo 30 zahraničních turistů, dvě osoby byly zraněny lehce. Případ si převzali kriminalisté územního odboru Plzeň - venkov," informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Silnice u odbočky na Klášter je místem, kde se často stávají vážné nehody. „Jen za poslední rok je to asi třináctá nehoda v tomto místě u níž jsme zasahovali,“ uvedl loni v srpnu mluvčí hasičů Petr Poncar. Tehdy se tam pět osob zranilo při ranní nehodě, kdy se srazil osobní automobil s nákladním. Lidé utrpěli zranění od lehčích až po středně těžké.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, HZSPK

Štítky střet autobusu s osobákem, zranění cestující, autobus s cizinci, nehoda u obce Klášter, Klášter, jižní Plzeňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Matas

To místo přes 40 let velmi dobře znám. Jezdíval jsem tudy před lety prakticky obden. Ta zatáčka těsně před odbočkou na Klášter je pro ty, kdo ji neznají, velmi zrádná. Kdo ji zná, umí ji i ve vyšší rychlosti projet v pohodě. Kdo ji však nezná, toho i v nižší rychlosti "vyhodí" do protisměru, což se patrně stalo i řidiči OA v uvedeném případě. Mrtvého je mi velice líto. R.I.P.

Pátek, 3. února 2023, 22:39Odpovědět

Autobus se zahraničními turisty se na nechvalně proslulém místě střetl s osobním automobilem, jeho řidič zahynul  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.