Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nakladač zavadil hydraulickou rukou o trakční vedení, po elektrickém výboji mu explodovaly pneumatiky

Ke kuriózní nehodě došlo kvůli neopatrné manipulaci s ramenem nakladače, které zavadilo o vedení nad železniční tratí v obci Dvorec na Nepomucku. Elektrický výboj projel vozidlem, přičemž došlo k explozi pěti pneumatik. Výbuch zároveň odmrštil větší kameny do vzdálenosti 70 metrů. Mladík obsluhující nakladač i svědci mohou mluvit o obrovském štěstí, jelikož si událost nevyžádala žádné zraněné. Případem se nicméně zabývá policie.

Ohlušující rány bylo slyšet kousek od nádraží v obci Dvorec. Na místě se nacházel čtyřiadvacetiletý muž, který skládal dřevo z náklaďáku na vagon a omylem zavadil hydraulickou rukou nakladače o vedení.

„Při kontaktu ramene nakladače došlo k elektrickému výboji, který prošel přes nákladní automobil. Zřejmě v důsledku elektrického výboje po několika minutách postupně popraskalo pět pneumatik na nákladním vozidle. Jedna z pneumatik explodovala v době, kdy na místě byly již všechny složky integrovaného záchranného systému a také i svědci celé události,“ popisuje dramatické okolnosti policejní mluvčí Eva Červenková.

Vlivem explozí se do okolí vymrštily i větší kameny, které zasáhly fasádu na nedalekém rodinném domě. Jeden z kamenů proletěl stříškou nad vchodovými dveřmi u vedlejšího domu. „Zdravotníci na místě vyšetřili obsluhu nakladače, který nebyl nijak zraněn, a ponechali jej na místě události. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda nakladače, zavadil o trakční vedení, exploze pneumatik, Nepomucko, pneumatika, Dvorec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakladač zavadil hydraulickou rukou o trakční vedení, po elektrickém výboji mu explodovaly pneumatiky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.