Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Meteorologové varují před silný větrem a sněhovými jazyky, výstraha platí i pro Plzeňský kraj

Celé Česko zasáhne dnes večer silný vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Situace by se měla podle předpovědi zlepšit až v pátek večer. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) potrápí Klatovsko a Sušicko také sněhové jazyky.

Výstraha před silným větrem i sněhovými jazyky platí od dnešních 18:00 do pátečních 18:00. Foukat bude západní až severozápadní vítr o rychlosti v nárazech 55 až 70 kilometrů za hodinu. „Hrozí poškození stromů a lesních porostů, možné jsou také menší škody na budovách. Nebezpečí úrazu představují uvolněné předměty a zlomené větve,“ varuje ČHMÚ.

Pozor by si měli dávat také řidiči. Vítr spolu se sněžením může způsobit dopravní komplikace. „V kombinaci čerstvého větru a sněhových přeháněk se budou v horských oblastech od vyšších poloh místy tvořit sněhové jazyky," doplňují meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv HZS PK

Štítky čhmú, počasí, výstraha, vítr, sněhové jazyky, Klatovsko, Sušicko, Český hydrometeorologický ústav, vichřice, Česko, Plzeňský kraj, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silný větrem a sněhovými jazyky, výstraha platí i pro Plzeňský kraj  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.