Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý muž se chtěl zabít skokem pod trolejbus, skončil na psychiatrii

Chodcům a lidem čekajícím na autobus se naskytl v podvečerních hodinách vskutku bizarní výjev. Zmatený a notně opilý muž skákal na Americké třídě v Plzni před projíždějící trolejbusy. Jeho sebevražedné počínání včas utnuli přivolaní městští strážníci.

Přivolaní policisté na místě zjistili, že si muž chtěl alkoholem dodat odvahu k tomu, aby ukončil svůj život. Navíc byl evidentně velmi zmatnený. „Nedokázal vůbec vysvětlit, jak se na místo dostal a zcela nic si nepamatoval. Jen uváděl, že se napil alkoholu a chce se zabít. Strážníci přivolali záchranáře, kteří muže transportovali na Psychiatrickou kliniku Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín,“ shrnula mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Díky včasnému zásahu policistů nedošlo k tragédii. S podobnými případy se museli strážci zákona potýkat i v loňském roce. Například koncem listopadu zachránili život devětatřicetiletému muži, který se chtěl zabít sokem do jedné nádrže v areálu čističky odpadních vod v Plzni. Sebevražednému skoku do jímky předcházela návštěva jedné plzeňské restaurace, kde muž popíjel alkohol. Se záměrem ukončit život kvůli osobním problémům se během popíjení svěřil svému známému. 

„Když muž odešel z restaurace, jeho známý okamžitě zalarmoval policii. Jako poslední informaci uvedl, že viděl svého známého, jak přelézá plot u čističky odpadních vod,“ informovala tehdy o případu mluvčí policie Michaela Raindlová.

Po příjezdu na místo v Zelené ulici začali policisté a jedna policistka prohledávat okolí areálu čističky. „Po chvíli uslyšeli volání o pomoc. Přelezli plot a uviděli topícího se muže v jedné z nádrží. Čtyři policisté a jedna policistka vytvořili lidský řetěz a spustili se po nakloněné plošině do vody. Společnou silou muže z vody vytáhli a poskytli mu první pomoc. Ten neustále upadal do bezvědomí, nekomunikoval a byl silně podchlazený. Následně si ho převzali do péče záchranáři,“ popsala akci policejní mluvčí.

V těchto místech se muž rozhodl ukončit život a sočil do jedné jímky, foto: Policie ČR

Doslova několik vteřin dělilo od smrti jednapadesátiletou ženu, která se rozhodlo skoncovat se svým životem na kolejích. Těsně předtím, než ji přejel vlak, zasáhli dva mladí policisté a ženu zachránili skutečně na poslední chvíli. Předcházela tomu ovšem složitá pátrací akce na několika místech. Tato dramatická událost se odehrála v dubnu 2020.

Na začátku případu byl telefonát jednoho muže na policejní tísňovou linku. Ten uvedl, že mu volala jeho přítelkyně, která se rozhodla ukončit život. Policisté okamžitě zamířili do jejího bytu v Plzni na Borech. Po příjezdu na místo ovšem hlídce nikdo neotvíral. Policisté neváhali a na místo přivolali hasiče, kteří byt odemkli. Uvnitř se však nikdo nenacházel.

„Policisté zjistili, že žena zanechala ve schránce své kamarádky peníze, nějaké cennosti a dopis na rozloučenou. Během několika málo minut se dozvěděli, že by se žena mohla nacházet na chatě v Plzni Liticích. Ovšem ani tam nebyla,“ popsala pátrání policejní mluvčí Michaela Raindlová. Policisté se proto rozhodli propátrat okolí a vydali se ke kolejišti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky krimi, policie, Plzeň, sebevražda, pokus o sebevraždu, záchrana, záchranná akce, alkohol, Fakultní nemocnice Plzeň, Policie České republiky

Opilý muž se chtěl zabít skokem pod trolejbus, skončil na psychiatrii  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.