Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tramvaj usmrtila seniora, přecházel vozovku mimo přechod

Obrovská tragédie se odehrála dnes před půl sedmou hodinou ráno v blízkosti Centrálního autobusového nádraží v Plzni. Dvaasedmdesátiletý muž tam podle prvotních informací přecházel křižovatku a nestačil uskočit před projíždějící tramvaji. Zraněním na místě podlehl.

K velmi vážné nehodě na Skvrňanské ulici v Plzni vyjížděly všechny záchranné složky. Podle zpráv od policie se muž pohyboval mimo vyznačený přechod. „V prostoru tramvajového tělesa došlo ve směru jízdy tramvaje do centra města ke střetu s dvaasedmdesátiletým chodcem,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

„Záchranáři muže resuscitovali 20 minut, přes veškerou snahu zasahujících se jim nepovedlo obnovit životní funkce zraněného," doplnila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Na místě se pohybují kriminalisté a soudní znalce v oboru dopravy. „Alkohol byl u řidiče tramvaje na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Kriminalisté si předmětnou nehodu na místě převzali k dalšímu opatření. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření plzeňských kriminalistů," uzavřela Horková.

K obdobné nehodě došlo letos v lednu nedaleko hlavního vlakového nádraží. Devětačtyřicetiletý chodec vstoupil přímo před tramvaj. Podle fotografií z místa bylo patrné, že byl náraz velmi silný a muž hlavou rozbil čelní sklo tramvaje. Z místa ho v kritickém stavu odvezla záchranka do nemocnice, po několika hodinách však zraněním podlehl.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv HZS PK

Štítky nehoda, tramvaj, chodec, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj usmrtila seniora, přecházel vozovku mimo přechod  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.