Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci městské policie zachraňovali život muži, kterého částečně skalpoval eskalátor na nádraží

Dramatickou záchranu lidského života si připsali na své konto strážníci plzeňské městské policie, když kontrolovali budovu Hlavního vlakového nádraží ČR. V prostoru eskalátoru si všimli zakrváceného ležícího muže. Jezdící schody mu skalpovaly část vlasů. Jezdící schody muži způsobily ještě další vážná zranění.

„Ležící muž v prostoru nástupiště na eskalátoru nereagoval na žádné podněty. Měl velké poranění hlavy a skalpovanou část vlasů. Dále si strážníci všimli rozsáhlých krvavých stop na triku muže v oblasti celých zad. Po odkrytí trika zjistili, že muž má mnohačetná poranění zad nejspíš způsobených pohybujícím se eskalátorem,“ popsala začátek záchranné akce Veronika Kuchynková, metodik městské policie.   

Na malou chvíli se strážníkům podařilo dostat muže k vědomí, kdy jim sdělil svoji totožnost, poté muž začal silně krvácet z nosu a omdléval. „Strážník okamžitě reagoval a pomocí sterilního respirátoru, který nařezal na menší kousky zastavil krvácení vytvořením provizorních tamponů. Další část respirátoru spolu s kšiltovkou osmadvacetiletého muže posloužila jako tlakový obvaz na silně krvácejícím temeni hlavy. Zraněného muže se strážníci snažili udržet při vědomí a na místo volali ZZS PK. Ti si následně muže převzali a převezli jej do nemocničního zařízení,“ dodala Kuchynková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky zraněný muž, strážníci městské policie, eskalátor, skalp, obecní policie, Česko, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci městské policie zachraňovali život muži, kterého částečně skalpoval eskalátor na nádraží  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.