Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Záchranáři marně oživovali staršího plavce, jde o třetího utonulého muže během měsíce v Plzeňském kraji

Už třetí muž během jediného měsíce utonul na území Plzeňského kraje. Tentokrát záchranáři marně bojovali o život jedenasedmdesátiletého muže. Jeho bezvládné tělo vytáhli z vody svědci nešťastné události, která se tentokrát stala u rybníku v obci Divišov na Sušicku.  

Starší muž se ve čtvrtek v podvečer koupal v rybníku a náhle zmizel pod hladinou. Několika lidem, kteří se v rybníku také koupali se podařilo vytáhnout staršího muže z vody ještě před příjezdem přivolaných záchranářů. Sami se snažili až do jejich příjezdu o laickou resuscitaci.

„Na místě zasahovala posádka záchranné služby a také vrtulník letecké záchranné služby. Přes veškerou snahu záchranářů se nepovedlo obnovit u muže jeho životní funkce, lékař na místě konstatoval úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Mluvčí policie Dagmar Brožová potvrdila, že senior zemřel při koupání. Byla nařízena soudní pitva.

O den dříve zasahovali záchranáři na Novém rybníku u Nepomuku na jižním Plzeňsku, kde zmizel z břehu šedesátiletý rybář a na místě zanechal jen své náčiní a nahozené pruty. Později jeho tělo vylovili z vody hasiči asi 20 metrů od břehu. Ani tohoto muže se už nepodařilo oživit. Prověřováním příčiny jeho úmrtí se teď zabývají kriminalisté. V polovině července utonul na koupališti v Babylonu na Domažlicku sedmasedmdesátiletý muž, který si tam šel zaplavat. Po chvíli plavání ovšem senior zmizel pod vodou. Přivolaní policejní potápěči po zhruba hodině pátrání nalezli tělo muže bez známek života. Po marných oživovacích pokusech lékařka konstatovala smrt.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky utonulý muž, utonulý senior, koupání, záchranná služba, vrtulník letecké záchranné služby, Plzeňský kraj, rybník, Divišov, Nepomuk, Nový rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři marně oživovali staršího plavce, jde o třetího utonulého muže během měsíce v Plzeňském kraji  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.