Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Policisté hledali v lesích ztraceného nemocného muže, bez pravidelně podávaných léků mu hrozila smrt

Po nemocném čtyřiašedesátiletém muži, který musí pravidelně užívat své léky, aby nebyl v ohrožení života, pátrali policisté na Sušicku. Muž se vzdálil ze svého bydliště v odpoledních hodinách a pohyboval se na neznámém místě. Večer jeho zmizení nahlásili příbuzní v obavě o jeho bezpečí.

„Policisté začali po muži okamžitě pátrat a zjišťovali jeho pohyb na různých místech na Horažďovicku a Sušicku. Prověřovali například vodácké kempy, cyklostezky, restaurační zařízení i lesní porosty v okolí Sušice,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Do pátrací akce bylo nasazeno několik policejních hlídek z různých oddělení, policejní psovod se služebním psem, policisté z oddělení obecné kriminality, strážníci městské policie, hasiči a strážci Národního parku Šumava, kteří se v terénu pohybovali na čtyřkolkách. Do pátrání byl zapojen i policejní vrtulník.

„Policisté společně s hasiči propátrávali terén nedaleko obce Volšovy a v lesním porostu ve 2.42 hodin uslyšeli volání pohřešovaného muže o pomoc. Na místo byli okamžitě přivoláni zdravotníci, kteří jej převezli do nemocnice v Sušici,“ uvedla mluvčí.

Policistům na Klatovsku se v uplynulých několika týdnech podařilo třikrát vypátrat pohřešované osoby v terénu. Ve jednom případě i díky komunikaci prostřednictvím mobilního telefonu, kdy žena popisovala lokalitu, kde se nachází. Ztratila v hlubokém lese, kde bylo po nedávné bouři velké množství nebezpečně popadaných a vyvrácených stromů.

„Doporučujeme občanům, aby při pohybu v krajině nebo při sběru hub, měli u sebe mobilní telefon dostatečně nabitý, protože v případě nesnází jej mohou použít k přivolání pomoci,“ dodala mluvčí Ladmanová.

Turistku ztracenou v hlubokém lese plném popadaných stromů hledali na Šumavě čeští i němečtí policisté

Po ženě, která se ztratila uprostřed hlubokých šumavských lesů, pátrali čeští i němečtí policisté. Nechyběl ani psovod s policejním psem a ze vzduchu prohledávala terén posádka policejního vrtulníku. Padesátiletá žena sama nahlásila, že se...

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky ztracený muž, pátrací akce, Sušicko, policejní pátrání, vrtulník s termovizí, nemocný muž, ohrožení života, terén, Sušice, Národní park Šumava, Volšovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledali v lesích ztraceného nemocného muže, bez pravidelně podávaných léků mu hrozila smrt  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.