Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fanoušci železnice se mají na co těšit, festival Industry Open je provede jindy nepřístupnými místy

Na výlet do Škodových závodů nebo do depa Českých drah se mohou těšit zájemci, kteří vyrazí na oblíbený festival Industry Open. Právě témata okolo kolejí patří mezi ta vůbec nejoblíbenější. Železnice sama o sobě byla u rozvoje slavných plzeňských značek a až do dnešních dnů se v průmyslových areálech zachovaly vlakové vlečky, z nichž některé jsou stále v provozu.

Fanoušci industriálu a technický památek určitě netrpělivě vyhlíží termíny dalších zajímavých prohlídek. Mezi ta nejpopulárnější témata patří železnice. Právě po kolejích se návštěvníci festivalu dostanou do areálu Oblastního centra provozu Českých drah – Západ, tedy do depa kolejových vozidel i do areálu Škodovky.

„Jak do Škodovky, tak do depa Českých drah se běžně návštěvníci opravdu nemají šanci dostat. Na obou místech se od průvodce dozví spoustu informací o jejich minulosti i současnosti,” prozradila manažerka projektu Industry Open Alena Fialová z pořádající organizace Plzeň – TURISMUS.

Za branami depa kolejových vozidel budou moci návštěvníci obdivovat místa, kde se dodnes servisují vlaky. Prohlédnou si také točnu, které se říká rotunda, myčku i čerpací stanici pro lokomotivy. Užijí si i samotnou cestu motorovým vozem 810, kterým do depa pojedou z plzeňského hlavního nádraží.

V areálu Škodovky návštěvníci ale z vlaku nevystoupí, ze stanice Plzeň – Jižní Předměstí však dojedou na jeho samotný konec na Karlov a zase zpátky. Cestou projedou kolem starých hutí, slavné 1. brány i stále fungujících výrobních hal. Termíny a bližší informace můžete nalézt na webových stránkách festivalu. Vstupenky jsou také k zakoupení v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Industry Open

Štítky Industry open, Plzeň, Plzeňský kraj, turismus, železnice, Škodovka, České dráhy, festival, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci železnice se mají na co těšit, festival Industry Open je provede jindy nepřístupnými místy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.