Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neuplynul ani den a policisté řeší další výhružku o bombovém útoku

Hodně v žaludku leží neznámému pachateli mediální společnost Seznam.cz. Už během středy řešili policisté v celé republice oznámení, že se v jedné z budov společnosti nachází bomba. Celkem tak evakuovali více než tři tisíce lidí z celkem deseti objektů. Dnes se situace opakovala a policisté znovu prohledávali i budovu na náměstí T. G. Masaryka v Plzni.

Informaci o umístění nástražného výbušného systému obdrželi policisté dnes dopoledne. Varování se týkalo objektů, kde sídlí společnost Seznam.cz na dvou adresách v Praze. „Opatření probíhá i v dalších budovách v České republice, kde sídlí mediální skupina, které se výhružka týká. Po evakuaci budov bude provedena pyrotechnická prohlídka,“ uvedla Policie ČR na svém Twitteru.

Policisté v Plzni tak během dvou dnů opět vyjížděli do pobočky Seznamu, která se nachází v budově na náměstí T. G. Masaryka. „Policisté zajistili bezpečný perimetr v okoli budovy, ze které bylo evakuováno 40 osob . Byla provedena prohlídka budovy s negativním výsledkem," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policie nadále upozorňuje, že pokud by se někdo chtěl podobnými výhružkami inspirovat, může si vykoledovat až osmiletý trest. Kriminalisté po osobě, která výhrůžku zaslala, pátrá.

Tento týden se v Plzni jedná už o třetí případ, kdy pyrotechnici prohledávali objekt, kde se měla nacházet bomba. V pondělí takto pročesávali budovu Okresního soudu Plzeň-jih, ze které preventivně evakuovali více než sto osob. V objektu ani jeho okolí nebyl nalezen žádný nebezpečný ani podezřelý předmět. Zhruba 137 osob, které byly v rámci bezpečnostní akce evakuovány, se poté mohly vrátit zpět do budovy. Při události nebyl nikdo zraněn. Případem se nadále budou zabývat plzeňští kriminalisté, kteří po pachateli, který je podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy, pátrají,“ řekla k případu policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová, Martin Šebo

Štítky krimi, bomba, anonym, Plzeň, policie, Tomáš Garrigue Masaryk, Seznam.cz, Policie České republiky, Česko, Praha, Twitter, Okresní soud Plzeň-jih

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neuplynul ani den a policisté řeší další výhružku o bombovém útoku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.