Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další kojenec vypadl z okna bytu v Plzeňském kraji, dítě i tentokrát zázračně přežilo

Záchranáři vyjížděli dnes už ke druhému případu během jednoho týdne, kdy v Plzeňském kraji vypadlo z okna batole. Tentokrát se nehoda stala v Holýšově na Plzeňsku. A i tentokrát chlapeček pád z výšky asi sedmi metrů do trávy přežil. Včera vypadlo v Plzni v Majerově ulici na Borech dítě z výšky asi 15 metrů. I když to zní neuvěřitelně, zázrakem přežilo, protože jeho pád zbrzdilo křoví.

„Můžeme potvrdit, že bohužel dnes ráno došlo v Holýšově k dalšímu pádu z okna dítěte nízkého věku. Dítě bylo převezeno při vědomí k lékařskému ošetření. S ohledem na věk dítěte a na rodinu nebudeme k případu poskytovat bližší informace,“ uvedla mluvčí policie Eva Červenková s tím, že policie teď prověřuje okolnosti pádu a míru zavinění odpovědných osob.

„Záchranáři z místa transportovali dítě při vědomí, bez zjevnych zranění na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice, vzhledem k mechanizmu úrazu k dalším vyšetřením," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. 

„Vzhledem ke dvěma případům posledních dnů v našem kraji chceme apelovat na rodiče, aby v těchto teplých dnech při větrání použili bezpečnostní prvky u otevřených oken a balkonových dveří a zabránili tak případnému pádu dítěte. Hlavně nikdy nenechávali děti bez dozoru dospělé osoby a vždy měli nad nimi vizuální dohled,“ doplnila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nehoda, pád z okna, dítě, batole, Holýšov, krimi, policie, záchranná služba, Plzeňský kraj, okno, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další kojenec vypadl z okna bytu v Plzeňském kraji, dítě i tentokrát zázračně přežilo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.