Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město odpustí nájemcům svých nebytových prostor až sto procent nájmu

Všichni, kteří podnikají v nebytových městských prostorách mohou žádat o prominutí části nájemného. Týká se to především těch, kteří byli poškození koronavirovou krizí a museli zavřít nebo přišli o podstatnou část příjmu. Prominutí nájemného ze sta procent poskytne Plzeň zejména neziskovým organizacím. Radnice se takto snaží podpořit také ty, kteří nesplňují vládou vypsané podmínky.

Plzeň se opět rozhodla podpořit stávající nájemce městských prostor. V období od 1. ledna 2021 až do 30. dubna 2021 jim odpustí 40 procent nájemného, neziskovkám sto procent.

„Město se rozhodlo pomoci nájemcům městských nebytových prostor, kteří měli nuceně uzavřenou svoji činnost. Nájemcům promineme část nájemného v nebytových prostorách, které patří městu či jejím příspěvkovým organizacím. Naší snahou je poskytnout podporu nájemcům v co možná nejširším rozsahu, proto bude řešena podpora i těm, kteří nesplňují podmínky programů vypsaných vládou,“ uvedl radní města Plzně David Šlouf (ODS).

Jedná se o prostory, které slouží pro podnikání nebo neziskovým organizacím. Rozhodně nejde o pronájmy garáží, parkovacích stání, střech, fasád nebo společných prostor v domech a ani o pronájmy pozemků. „Pokud jde o posunutí splatnosti nájemného v nebytových prostorách ve vlastnictví města, končí červnovou splatností nájemného, to znamená, že nájemné za měsíc červenec je nutné již hradit v řádném termínu. Samozřejmě platí možnost v případě složité ekonomické situace nájemce požádat o uzavření splátkového kalendáře,“ vysvětlila mluvčí radnice Eva Barborková.

Stejně jako na jaře najdou zájemci na stránkách města elektronický formulář, který stačí vyplnit a odeslat. Přístupný bude až do 30. července letošního roku. „Po skončení tohoto termínu bude jednotlivým žadatelům promíjeno nájemné a uzavírán dodatek k nájemní smlouvě," dodala Barborková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky nájemné, nebytové prostory města, magistrát, neziskovky, Plzeň, odložení splatnosti, koronavirová krize, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město odpustí nájemcům svých nebytových prostor až sto procent nájmu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.