Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Odsouzený muž uhořel v plzeňské věznici bez cizího zavinění

Smrt trestance Petra K. nebyla vraždou. Tak zní závěr sedmiměsíčního policejního vyšetřování. Vězeň zemřel na cele v borské věznici, kde si i přes zákaz zapálil cigaretu a usnul. Vyšetřovatelé ale museli pracovat i s variantou, že šlo o cizí zavinění. Muž si měl odpykat půlroční trest za to, že na shromáždění homosexuálů provokoval v tričku s nacistickým pohlavárem. Ve věznici zemřel tři dny po nástupu do výkonu trestu.

Tragédie se stala loni během zářijové noci ve Věznici Plzeň, kde na cele při požáru zahynul v posteli čtyřiačtyřicetiletý vězeň Petr K. Přivolaní hasiči a záchranáři už muži, který byl na cele sám, nedokázali pomoci. Rodina zemřelého i další lidé na sociálních sítích začali psát zprávy o tom, že muselo jít o vraždu. To však vyšetřovatelé nepotvrdili. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství Plzeň spolupracovali s Technickým úřadem požární ochrany, případem se intenzivně zabývali, byly vyžádány znalecké posudky a ve věci byla nařízena soudní pitva. Z dosavadního prověřování vyplývá, že smrt muže nebyla zaviněna jednáním jiné osoby a věc byla odložena,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Muže poslal soud do vězení na půl roku za výtržnictví a podporu hnutí směřujících k potlačování práv a svobod. V roce 2019 v Plzni protestoval v tričku s vyobrazením nacistického pohlavára Rudolfa Hesse proti průvodu gayů a leseb Pilsen Pride. Tohoto činu se dopustil, kdy byl v podmínce za neplacení alimentů.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky požár, smrt vězně, věznice Plzeň, věznice Bory, vyšetřování, policie, Plzeň, Rudolf Hess

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odsouzený muž uhořel v plzeňské věznici bez cizího zavinění  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.