Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městskou policii Plzeň povede velitel Petr Vlk, chce dostat strážníky blíže k občanům

Novým velitelem plzeňské městské policie se stane Petr Vlk. Rozhodli o tom svým hlasováním zastupitelé Plzně. Vlk se stal vítězem výběrového řízení, do kterého se přihlásilo deset uchazečů. Jeho prioritou je vybudovat na Borech plnohodnotnou služebnu městské policie, která tam dosud chybí.

„Výběrové řízení jsme vyhlásili letos. Přerušila ho pandemie koronaviru. Po konci první vlny jsme se k tomu okamžitě vrátili. Deset uchazečů prošlo psychologickými testy. Před výběrovou komisi byli pozváni čtyři nejlépe vyhodnocení uchazeči. Ti v rámci pohovorů představili své návrhy koncepce řízení Městské policie Plzeň. Výběrová komise doporučila na pozici velitele městské policie Petra Vlka,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký (ČSSD).

„Od roku 1981 pracuji jako policista, od roku 1983 v Plzni v rámci pořádkové služby na různých funkcích řadového policisty. Od roku 2003 jsem vedl obvodní oddělení Skvrňany jako komisař. Od roku 2018 jsem pracoval jako vrchní komisař na Správě plzeňského kraje. Základem mojí koncepce Městské policie Plzeň je myšlenka „poznej svého strážníka,“ tedy dostat strážníky blíže k občanům, do okrsků, aby znali detailně své území a jeho problémy, a tím zvyšovali důvěru v instituci městské policie,“ řekl zastupitelům před svým jmenováním nový velitel Petr Vlk.

Starosta centrálního městského obvodu David Procházka (ANO) se zajímal o to, co udělá nový šéf městské policie pro městskou část Bory a zda tam zavedení denní pěší hlídku. „Je to velký rajon, měla by tam vzniknout plnohodnotná služebna. Je to priorita, udělat to nejdříve pro tuto část,“ konstatoval Vlk. „To už jsme slyšeli několikrát ten slib. Zatím to slibovali všichni vaši předchůdci,“ prohlásil Procházka. „Borskou služebnu čeká rekonstrukce. Je potřeba na to ale získat finance. Je opravdu prioritou služebnu na Borech zřídit,“ dodal radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký.

Vlk musí nejdřív odejít od policie, poté ho zaměstná město, které ho také na ministerstvo přihlásí ke zkoušce. Během půl roku by měl Vlk absolvovat v Plzni kurz a následně složit na ministerstvu závěrečnou strážnickou zkoušku. Zatim vede městskou policii Marek Šilhan.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky městská policie Plzeň, nový velitel, strážníci městské policie, obecní policie, Petr Vlk, Plzeň, Martin Zrzavecký, pandemie covidu-19, ČSSD, ANO 2011, Skvrňany, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městskou policii Plzeň povede velitel Petr Vlk, chce  dostat strážníky blíže k občanům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.