Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zastřelil družku před očima jejich malého syna, soud mu vyměřil 16 let

Svou družku střelil přímo do hlavy, a to před zraky jejich pětiletého syna. U soudu tvrdil, že šlo o nehodu. Podle odborníků ale dobře věděl, co dělá. Krajský soud v Plzni mu dnes vyměřil šestnáctiletý trest.

Pětačtyřicetiletý kosovský Albánec Albert Aliu se měl v říjnu 2018 pohádat se svou družkou. Poté měl ze svého auta vzít pistoli a vystřelit. Žena s těžkým zraněním bojovala o život 11 dní, nakonec i přes veškerou péči lékařů, zemřela. Muž z místa utekl. Okamžitě začala obrovská pátrací akce.

„Na místo byly vyslány všechny síly a prostředky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Policisté okamžitě zjišťovali veškeré informace vedoucí k pachateli a zahájili ihned pátrání. Vyžádali jsme si také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí. Desítky policistů prohledávaly různá vytipovaná místa a již necelé dvě hodiny po činu se policistům podařilo cizince zadržet v Plzni na Lochotíně,“ uvedla tehndy k případu policejní mluvčí Martina Korandová.

V době vraždy byl cizinec v podmínce po propuštění z vězení, kde si odpykával trest za obchod s drogami. Za vraždu mu původně hrozilo 18 let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, soud, vražda, střelba, Rokycany, Plzeň, Krajský soud v Plzni, Česko, Plzeňský kraj, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastřelil družku před očima jejich malého syna, soud mu vyměřil 16 let  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.