Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velké návaly se nekonají. První otevření zahrádek zhatilo počasí

Od pondělí se v celém Česku otevřela obchodní centra, kadeřnictví, ale také zahrádky restaurací. Právě tam se provozní těšili na návaly hostů. Situaci jim komplikují nařízení ohledně rozestupů a také počasí. To dnes venkovnímu posezení nepřálo.

Zatímco víkend už koketoval s letním počasím, pondělí přineslo déšť. I přesto bylo možné na zastřešených zahrádkách restaurací zahlédnout první hosty.

„Očekávání je velký, lidé jsou natěšení, že si přijdou posedět. Nicméně počasí trochu hraje proti nám, takže to spíš bude dneska pro ty skalní hosty, co se dneska teple oblečou. Myslím si, že se to zase rozběhne, že lidé budou chtít chodit,“ říká k momentální situaci Jan Fryček, provozní vedoucí restaurace Srdcovka.

„Očekávali jsme víc, ale nevyšlo počasí. Fronty tu nicméně byly, že bychom obsadili celou terásku, ale musíme dodržovat rozestupy, takže, co se dá dělat, “  dodává Michaela Dvořáková z Potrefené Husy

Restaurace jsme navštívili akorát v době oběda. Zvolnění pravidel si pochvalují i pravidelní hosté.

„Já osobně jsem rád, protože fandím místním provozovatelům a podnikatelům a tohle jim dodá zase vítr do plachet. Obědvám v Plzni rád a byl bych rád, aby tomu tak bylo nadále,“ řekl nám jeden z hostů restaurace.

„Jako pivař jsem jedině rád, že si zase můžeme u oběda a piva posedět. Sice to počasí dneska nic moc, ale věřím, že se vše zase vzpamatuje, " doplňuje další host.

Vše s sebou nese i řadu opatření. Na ta se restaurace připravují různě. Někde budou hlídat rozestupy, jinde si vypomůžou bariérou z překližky.

„Abychom ze zákona dodrželi ty rozestupy, tak budeme mít mezi stoly paravány, aby tam byla ta fyzická překážka mezi jednotlivými stoly“, popisuje řešení Jan Fryček.

„Musí se sedět ob stůl, nesmí se sedět u zábradlí, aby lidé nebyli blízko k pěší zóně. Těšíme se až bude po všem a zase normálně pojedeme,“ doufá Michaela Dvořáková.

Podle předpovědi meteorologů by nás měly přeháňky doprovázet celým pracovním týdnem. Ustat by měly v pátek. Ten den by už i rtuť teploměru měl zase pomalu stoupat.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky COVID-19, zahrádky, restaurace, opatření, Plzeň, pivo, Česko, stůl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké návaly se nekonají. První otevření zahrádek zhatilo počasí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.