Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Mladý řidič za volantem fabie se řítil městem rychlostí 109 km/h, hrozí mu vysoká pokuta

Během léta se v Plzni roztrhl pytel s řidiči, kteří si nelámou hlavou s dodržováním povolené rychlosti. Místo padesátky se poslední dva výtečníci řítili ulicemi města více než stovkou. Jeden seděl za volantem fabie, druhý v BMW. Oběma nyní hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení.

„Plzeňská Karlovarská se proměnila v neoficiální závodní trať. Dva řidiči se zde rozhodli zcela ignorovat dopravní předpisy a své okolí ohrozili riskantní jízdou. Oba motoristé se v úseku s povolenou rychlostí 50 km/h řítili více než dvojnásobnou rychlostí,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Prvním, kdo měl naspěch, byl dvacetiletý Plzeňan se Škodou Fabia. Policejní radar mu naměřil rychlost 109 km/h. O pár minut později se k němu přidal řidič BMW, který se hnal rychlostí 111 km/h. „Oběma řidičům hrozí nyní ve správním řízení pokuta až 25 000 Kč a zákaz řízení až na osmnáct měsíců,“ dodala Pužmanová.

Během léta už policisté takto řešili například řidiče pickupu značky Dodge, kterému radar v Božkově naměřil 103 km/h. Výmluva muže byla prostá. Údajně si nevšiml, že vjíždí do obce. Ještě hůře si počínal muž za volantem Škoda Octavia. Pro jeho rychlou jízdu ho chtěla hlídka strážníků zastavit, jenže on začal ujíždět. V průběhu honičky odbočil do obytné zóny a narazil do stromu.

„Strážníci zastavili a vydali se k vozidlu. Řidič se ale rozjel a začal ujíždět znovu. Jeho zběsilá jízda skončila o několik desítek metrů dál na parkovišti, kde ho čekaly betonové bariéry,“ popsala zásah Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Z vozidla na výzvy strážníků vystoupila překvapivě z místa řidiče čtyřiadvacetiletá žena, ačkoli strážníci za volantem viděli pětatřicetiletého muže. Ten si nejspíš stihl přesednout na sedadlo spolujezdce. Po následné lustraci se ukázalo, že žena, která tvrdila, že řídila, nebyla držitelem řidičského oprávnění. Dále vyšlo najevo, že muž hrající si na spolujezdce, měl vysloven platný zákaz řízení. „Důvod k ujíždění byl odhalen o chvilku později, protože vozidlo Octavia i registrační značky byly hlášené jako kradené. Dechová zkouška u obou vyloučila požití alkoholu a událost jsme předali na místě státní policii,“ dodala Tereza Schliková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městská policie Plzeň

Štítky nedodržení rychlosti, rychlá jízda, povolená rychlost, překročení rychlosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič za volantem fabie se řítil městem rychlostí 109 km/h, hrozí mu vysoká pokuta  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.