Počasí dnes29 °C, zítra25 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Chlapec uslyšel z křoví dětský pláč a zalarmoval policii, ukrývala se tam vystrašená holčička

Velmi pohotově se zachoval nezletilý chlapec, který v Plzni přiběhl k autu městské policie. Strážníkům oznámil, že z křoví slyšel pláč a že tam viděl uplakané děvčátko. Ukázalo se, že se jedná o devítiletou dívenku. Holčička policistům řekla, že se vylekala a ztratila se. Nakonec se podařilo dopátrat, kde bydlí a v pořádku se dostala domů.

„Nezletilý chlapec hlídce sdělil, že z křovinatého porostu slyšel pláč, a když se podíval blíž, našel tam malé uplakané děvčátko, které mu řeklo, že se ztratilo. Chlapec neváhal a dívenku odvedl za svojí babičkou, a když pak viděl nedaleko hlídku, běžel jí vše oznámit,“ popsala Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Devítiletá dívenka byla hrozně vyděšená. Strážníkům popsala, že se vracela ze sportovního tréninku a na ulici ji někdo vylekal, proto se schovala do nedalekého křoví. „Poté ale ztratila orientaci a nevěděla, kde se nachází. Holčička byla silně vystresovaná, strážníci ji uklidnili a podařilo se jim z dívky získat nějaké informace o tom, kde bydlí a její celé jméno,“ pokračuje Schliková.

Velmi pomohl i trenér holčičky, který šel náhodou kolem a hlídce poskytl telefonní kontakt na dívčinu maminku. „Po domluvě s ní byla holčička hlídkou následně odvezena k domovu, kde si ji šťastná maminka převzala,“ dodala Schliková.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky ztracená dívka, vystrašené dívka, pomoc dítěti, dítě v ohrožení, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Valík

Klučina je borec, zaslouží velkou pochvalu. Spousta dospělých by dívence nepomohli a nijak to neřešili.

Úterý, 11. června 2024, 12:01Odpovědět

Chlapec uslyšel z křoví dětský pláč a zalarmoval policii, ukrývala se tam vystrašená holčička  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.