Počasí dnes25 °C, zítra28 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

VIDEO: Tady normálně běhá bobr, líčil šokovaný muž. Zavalitý hlodavec si vykračoval kousek od hlavního nádraží

Tady normálně běhá bobr! Líčil šokovaný muž, který se dovolal na linku plzeňské městské policie. Chráněný živočich si spokojeně vykračoval po cyklostezce v blízkosti hlavního vlakového nádraží. Na místo okamžitě vyrazili strážníci z odchytové skupiny. Nebylo to ale pro ně nic nového. Bobrům se totiž v našem regionu velmi daří. Mnohdy se pak ale zatoulají i do městské zástavby.

„Helejte! Já jsem tady u nádraží a tady běhá normálně bobr! No fakt,“ volal na linku 156 šokovaný kolemjdoucí. Strážníci zachovali ledový klid. „Já vám věřím. Oni tady žijou,“ reagoval policista na operačním středisku.

„Cyklostezka u vlakového nádraží se proměnila v bobrostezku. Obyvatel místních řek si to v poklidu štrádoval, než ho na našemu operačnímu naprášil konsternovaný oznamovatel. Pak už to šlo jako po másle. Naši odchytáři bobra omezili na svobodě, naložili, převezli k Radbuze a vypustili zpět mezi své,“ glosovala policie na svých sociálních sítích.

Lidé začali okamžitě příspěvek komentovat. Velmi často se tam pak začaly objevovat narážky na Poláky, kteří bobry opravdu milují. Důkazem je řada videí s miliony zhlédnutí. K tomu si přidejte místní nářečí a slavná hláška „bobr kurwa“ je na světě. Tento virál je dokonce tak populární, že se letos v květnu dočkal i své vlastní videohry.

Ale zpět k nám. Bobr evropský je zvláště chráněný živočich a dříve byl v kraji vzácností. V posledních zhruba 20 letech se postupně rozšiřuje po celém regionu. „Bobr je zvíře přísně teritoriální a jeho populace na všech vodních tocích v Plzeňském kraji je již na maximálním možném vrcholu. Všechny vody tak jsou již obsazeny a mladá zvířata to nemají vůbec jednoduché. Nová teritoria nejsou, a tak si musí každý bobr své místo na slunci prostě vybojovat,“ uvedl k této problematice již dříve Karel Makoň, expert z plzeňské záchranné stanice živočichů.

Strážníci už v minulosti odchytávali bobra například mezi jízdními pruhy naproti pivovarské bráně nebo na parkovišti u Kalikovského mlýna. Další zhruba třicetikilový hlodavec si vykračoval po chodníku na Americké třídě. Před nedávnem se mladí bobři vydali prozkoumat i okolí hospody v Kožlanech a jednoho odchytávali na zahradě školy v Kaznějově.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky bobr evropský, bobři, populace bobrů, odchyt bobrů, teritorium, výskyt bobra, kurwa bobr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tady normálně běhá bobr, líčil šokovaný muž. Zavalitý hlodavec si vykračoval kousek od hlavního nádraží  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.