Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kriminalisté našli u silně opilého muže dělostřelecký granát, zbraně i munici

Oznámení o muži, který doma přechovává dělostřelecký granát, rozpoutalo velké policejní manévry. Policisté spolu s hasiči evakuovali dům nedaleko centrálního autobusového nádraží v Plzni i přilehlé okolí. Podle policejního pyrotechnika byla nalezená munice nefunkční. Kromě ní měl muž doma i několik zbraní. V době zadržení měl v sobě tři a půl promile alkoholu.

„Operační důstojník přijal na tísňové lince 158 oznámení, že v jednom z bytů ve Skvrňanské ulici se má nacházet dělostřelecký granát. K bytovému domu ihned vyjely všechny složky IZS. Policisté společně s hasiči z domu a přilehlého okolí evakuovali několik osob. Policisté dále omezili na osobní svobodě devětačtyřicetiletého muže, v jehož bytě se granát nacházel,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Policejní manévry se odehrály v neděli, detaily policie sdělila v úterý odpoledne. 

Muž byl pod vlivem alkoholu, nadýchal tři a půl promile. „Na místo přivolaný pyrotechnik zajistil veškerou munici, která se v bytové jednotce prověřovaného nacházela. Munice byla naštěstí nefunkční. Následnou domovní prohlídkou nalezli policisté také dvě dlouhé zbraně, pistoli a revolver. Zbraně zajistili a poslali na odbornou expertizu,“ dodala Raindlová s tím, že ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovoleného ozbrojování. Případem se nadále zabývají.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nedovolené ozbrojování, nález munice, přechovával zbraně, dělostřelecký granát, evakuace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté našli u silně opilého muže dělostřelecký granát, zbraně i munici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.