Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Při nehodách zemřelo v březnu 25 lidí, třetina z nich na silnicích v Plzeňském kraji

Osm lidských životů vyhaslo během března při dopravních nehodách v Plzeňském kraji. V rámci celé republiky bylo obětí 25. Nejčastější příčinou bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti.

První březnová smrtelná nehoda se stala 6. března u Hnačova na Klatovsku, zemřela při ní třiadevadesátiletá žena, která cestovala jako spolujezdkyně v osobním autě. Řidič pravděpodobně sjel do příkopu, při pokusu z něj vyjet ale strhl řízení a přejel do protějšího příkopu, kde narazil do betonové vpusti a do stromů. O den později se rovněž na Klatovsku stala další smrtelná nehoda, čelně se tam srazila dvě osobní auta, zemřeli dva lidé.

Spolujezdkyně nepřežila střet dvou osobních vozů, další tři lidé skončili v nemocnici

Tragicky skončila nehoda dvou osobních vozů u Tachova. Záchranáři na místě dvacet minut bojovali o život jedné ženy, veškeré jejich snahy ale byly marné. V nemocnici skončili další tři lidé. Z dostupných informací vyplývá, že na vině je řidič,...

Při nehodě dvou osobních aut zemřela 17. března mezi Tachovem a Trnovou osmaosmdesátiletá spolujezdkyně, další tři lidé utrpěli vážná zranění. Osmaosmdesátiletý řidič zřejmě na křižovatce nedal přednost v jízdě vozu jedoucímu po hlavní komunikaci. Padesátiletý řidič osobního auta zemřel 22. března nedaleko obce Obora na severním Plzeňsku, když při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel mimo silnici a narazil do stromu. O tři dny později srazil v Plzni na Karlovarské třídě na přechodu pro chodce staršího muže autobus MHD. Semafor byl v té době vypnutý.

Autobus městské hromadné dopravy srazil v Plzni na Karlovarské třídě staršího muže. Následkům těžkých zranění na místě podlehl. Nehodou se zabývají policisté, kteří u zemřelého nařídili soudní pitvu. Z dostupných informací vyplývá, že chodec...

Motorkář zemřel 26. března u Pocinovic na Domažlicku po střetu s osobním vozem, jehož řidička mu nedala přednost. Osmnáctiletá řidička osobního automobilu zemřela poslední březnový den při nehodě na silnici mezi Poběžovicemi a Mnichovem na Domažlicku. Mladá žena dostala v zatáčce smyk, vjela do příkopu, kde narazila do stromu.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo ve středu 20. března, celkem 20, naopak nejméně nehod, a to pět, se stalo v sobotu 2. března.

Celkem se v březnu stalo 353 nehod, což je o 43 více než loni. Při nehodách byli čtyři lidé těžce zraněni a 116 lidí utrpělo lehká zranění. V březnu 2023 byli dva lidé těžce zraněni a 71 lehce. Celková škoda letošních březnových nehod byla 26,068 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Rychlý

Štítky dopravní nehody, smrtelná nehoda, tragická nehoda, statistika, nehodovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách zemřelo v březnu 25 lidí, třetina z nich na silnicích v Plzeňském kraji  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.