Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nemocný muž měl zaschlou krev na rukou i nohou a zoufale volal o pomoc, uslyšela ho sousedka

Obrovské štěstí na všímavé sousedy měl dvaapadesátiletý muž z Plzně, který ve svém bytě nešťastně upadl a nedokázal se zvednout. Na zemi ležel několik dlouhých hodin. Jeho křik o pomoc naštěstí uslyšela žena z vedlejšího bytu. Přivolaným strážníkům muž uvedl, že se léčí s onemocněním páteře. Na rukou i nohou měl zaschlou krev.

V dopoledních hodinách se na doubravecké strážníky obrátila žena s tím, že slyší z bytu svého souseda zoufalé volání o pomoc. „Dveře do označeného bytu byly pootevřené a hlídka z nich zaslechla mužský hlas, který volal o pomoc. Strážníci se dotyčného zeptali, zdali smějí vstoupit do jeho bytu s čímž dotyčný souhlasil,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské police Plzeň.

VIDEO: Třiadevadesátiletá seniorka se zaklínila v invalidním vozíku, pomoc si přivolala SOS tlačítkem

Strážníci vyjížděli na pomoc bezmocné seniorce, která nešťastně sklouzla z vozíčku a zůstala v něm zaklíněná nohou. Naštěstí měla u sebe speciální tlačítko, díky němuž si přivolala pomoc. Na místo během chvilky dorazili plzeňští městští policisté...

V bytě našli strážníci dvaapadesátiletého muže, který ležel na zemi a na horních i dolních končetinách měl zaschlou krev. Policisté ho opatrně zvedli a posadili na postel.  „Muž jim sdělil, že předešlý den večer upadl a nedokázal se sám zvednout, protože se léčí s onemocněním páteře, které mu způsobuje částečné ochrnutí končetin a momentálně přestává cítit své dolní končetiny,“ pokračuje Schliková. Policisté na místo ihned přivolali záchranku, která následně muže převezla do nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky první pomoc, záchrana života, strážníci pomohli muži, křičel o pomoc, upadl na zem, pohotová sousedka

Nemocný muž měl zaschlou krev na rukou i nohou a zoufale volal o pomoc, uslyšela ho sousedka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.