Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Které město v Plzeňském kraji má nejkrásnější vánoční strom?

Na náměstích největších okresních měst už svítí vánoční stromy. Bohatou výzdobu na mnoha místech doplňuje například betlém a adventní trhy. Slavnostní rozsvěcení se všude neslo ve slavnostním duchu a účastnily se ho davy nadšených lidí. Jaký strom se vám nejvíc líbí? Hlasujte v naší anketě.

Slavnostní rozsvícení stromečku na náměstí Republiky v Plzni si nenechaly ujít tisícovky lidí. Po bouřlivém potlesku vzali Plzeňané útokem především stánky s občerstvením a horkým svařákem. Vánoční strom pro Plzeň rostl 27 let v Dýšině a jeho výzdoba trvala několik dní. Celková délka použitých světelných řetězů, které strom zdobí, dosahuje ke čtyřem kilometrům. Řetězy dále na stromku doplňují světelné hvězdy, 3D nesvětelné zlaté hvězdy, LED padající světla, plastové ozdoby. Nechybí samozřejmě světelná špička na vrcholu stromu. Celkem to je zhruba šest desítek prvků.

Které město v Plzeňském kraji má letos ten nejkrásnější vánoční strom?

Celkem hlasovalo1107 čtenářů

Domažlice se naopak pyšní vánoční jedlí, kterou chodská metropole dostala darem od majitele pozemku ve Šteflích. Slavnostní rozsvícení stromečku na náměstí Míru se konalo v sobotu a také tam si to nenechaly ujít desítky lidí. Bohatý program nabídli v sobotu také v Rokycanech, kde tamní náměstí zdobí třináctimetrová jedle obrovská z Kyšic. Klatováci mohli rozsvícení stromečku pozorovat také prostřednictvím online přenosu a v Tachově vánoční atmosféru podpořilo město i vyhlášením soutěže o "nej" výzdobu. Lidé mohou do soutěže posílat fotografie svých nazdobených zahrad, oken či balkonů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, Josef Babor, Jiří Strašek

Štítky vánoční tramvaj, vánoční výzdoba, anketa, okresní města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Které město v Plzeňském kraji má nejkrásnější vánoční strom?  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.