Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Známý režisér Vít Klusák obsadí s filmovým štábem plzeňské náměstí, natáčení omezí veřejnou dopravu

Známý dokumentarista, který se proslavil například snímkem Český sen nebo dokumentem V síti, bude svůj další počin natáčet v Plzni na náměstí Republiky. Filmaři budou v centru západočeské metropole od 17. do 22. listopadu, přičemž první natáčecí den budou pracovat i s pyrotechnickými efekty, neboť název krátkometrážního snímku je všeříkající – Bomba. Filmování omezí veřejnou dopravu, autobusy budou jezdit po odkloněných trasách.

Přípravy natáčení krátkometrážního snímku započaly už na sklonku loňského roku. Dílo je inspirováno skutečnou událostí z dubna roku 1999, kdy si prodejkyně na trhu s ovocem a zeleninou v londýnské čtvrti Brixton všimla odložené sportovní tašky, ve které něco tikalo. Postupně svolala další kolegy od ostatních stánků a rozpoutala se debata, zda se jedná či nejedná o nastraženou bombu a jak s ní naložit. Kromě námětu se Klusák inspiroval také prostředím.

„Děj jsme přesunuli do zimní Plzně na vánoční trhy na náměstí Republiky - a to pro jejich rozlehlost, kompaktnost a malebnost a také pro monumentálnost přilehlé katedrály sv. Bartoloměje,“ vysvětluje Vít Klusák, proč ho oslovilo právě plzeňské náměstí.

Natáčení proběhne na náměstí od 17. do 22. listopadu. Součástí budou 17. 11. ve večerních hodinách též pyrotechnické efekty. Ve filmu se objeví známé tváře jako je Klára Melíšková nebo Vladimír Javorský, prostor tam ale dostanou i herci z plzeňského divadla. Snímek by měl být dokončen v průběhu roku 2024. Natáčení finančně podpořil i Plzeňský kraj.

Natáčení omezí veřejnou dopravu

Natáčení na náměstí Republiky omezí autobusové linky, a to od 17. listopadu od 18 hodin do ranních hodin 18. listopadu. „Na lince č. 20 budou zastávky Otýlie Beníškové, Náměstí Republiky a Muzeum po dobu odklonu linky zrušeny a spoje linky č. 20 se budou ve směru od Bílé Hory odbavovat v zastávkách Sady Pětatřicátníků, U Práce a Mrakodrap,“ uvedla mluvčí magistrátu Barbora Hájková.

Změny čekají také cestující využívající linku č. 33. Spoje nebudu zastavovat v zastávkách Rondel ve směru Goethova, Otýlie Beníškové a Náměstí republiky. Naopak budou stavět na Rondelu v zastávce ve sjezdové rampě ve směru do sadů Pětatřicátníků, v Sadech Pětatřicátníků a ve stanici Mrakodrap. „Výstupní zastávka v Goethově ulici zůstává beze změn. Spoje ve směru na Košutku budou odbavovat cestující v zastávce linek 13, 20 Goethova směrem k Americké ulici,“ doplnila Hájková. Co se týče nočních linek, tak se změna dotkne pouze linky N4 a to v noci ze 17.11 na 18.11, kdy se posune zastávka z Náměstí republiky k Mrakodrapu o 90 metrů ve směru na Severní předměstí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky Vít Klusák, natáčení, filmové natáčení, dokumentarista, bomba, hraný film, náměstí republiky, dopravní omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známý režisér Vít Klusák obsadí s filmovým štábem plzeňské náměstí, natáčení omezí veřejnou dopravu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.