Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zahradníci vysázeli v největším městském parku tisíce tulipánů, narcisů a krokusů

Počátkem jara vykvetou v plzeňském Borském parku a ve středovém pásu Rokycanské ulice na Doubravce desítky tisíc pestrobarevných rostlin. Cibulky tulipánů, narcisů a krokusů vysázeli městští zahradníci pomocí speciálního stroje.

„Výsadbu jsme prováděli v Borském parku za centrální travnatou loukou a ve středovém pásu v Rokycanské ulici. V těchto oblastech už v minulosti cibulky vysazeny byly, ale vlivem nedávné stavební činnosti v obou místech došlo k jejich znehodnocení. A protože se tyto výsadby u veřejnosti setkávají s velkým zájmem, rozhodli jsme se je zopakovat s tím, že zde květiny nyní vydrží mnoho let,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Cibuloviny sázeli zahradníci pomocí speciálního stroje. „Ten roztrhne v jednom kroku za pomalého pojezdu stávající travní drn a nadzvedne jej. Pod travní drn zásobník vysype cibulky a válec na zadní části stroje opět travní drn vrátí zpět na původní místo. Vysázeli jsme směs tulipánů, narcisů a krokusů na celkové ploše 200 metrů čtverečních. Jedná se dohromady o 10 tisíc cibulek,“ doplnila vedoucí úseku městské zeleně Správy veřejného statku Lucie Davídková. Celá tato akce vyšla na necelých 120 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Správa městského statku města Plzně

Štítky jarní cibuloviny, zeleň ve městě, výsadba rostlin, květiny ve městě, tulipány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahradníci vysázeli v největším městském parku tisíce tulipánů, narcisů a krokusů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.