Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie obvinila majitele psů, kteří utekli a ošklivě pokousali malou ukrajinskou dívku

Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinila policie majitele dvou rotvajlerů, kteří hlídali areál firmy v Holýšově na jižním Plzeňsku. Psi podhrabali plot a utekli. Na psa a fenku narazila skupina ukrajinských dětí. Dnes už jedenáctiletá Sofie si chtěla psy pohladit a vyfotit. V tu chvíli zvířata zaútočila a roztrhla ji nohu až na kost. V nemocnici strávila dívenka několik týdnů a musela podstoupit řadu operací. Psi skončili v péči spolku, který se mimo jiné zaměřuje i na převýchovu. Jeden z nich už je v nové rodině.

„Domažličtí kriminalisté zahájili trestní stíhání třiapadesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. K tomu došlo v polovině května letošního roku. Jako majitel psů plemene rotvajler nezabezpečil oplocení objektu v Holýšově, odkud jeho psi utekli, pohybovali se po okolí a jeden z nich pokousal jedenáctiletou dívku a způsobil jí vážná zranění,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Incident se odehrál nedaleko ubytovny pro ukrajinské uprchlíky, kde dívka se svou matku bydlí. Napadené holčičce pomohl kolemjdoucí muž, který zvířata zahnal. Dítě utrpělo vážná zranění a skončilo na jednotce intenzivní péče. Dnes už je na tom po fyzické stránce v pořádku. Na transparentním účtu, zřízeném na pomoc při léčbě dívky, je ke dnešku přes 140 000 korun.

Psi dostali druhou šanci

„V případě Holýšova jsme nevěděli pro co jedeme. Ve finále to byl pes, který neměl dostatek kontaktu a pozornosti, po které hrozně toužil. Nebyl zvyklý na hlazení a na drbání, navíc se neuměl chovat. Jak měl pak té pozornosti moc, začal být nervózní a došlo k pokousání. Když jsme tam přijeli, tak kolem nás běhal a vítal nás. Pak začal být nervóznější a nervóznější a nakonec mě držel za lýtko. Nebyla to agrese, ale jen držel a koukal. Co jsme ho odvezli k nám, tak už nic takového neudělal,“ popsala chovatelka Hana Doubková ze spolku RTW - naše láska.

Postupně psa Nana učila na doteky, nakonec si začal hrát i s hračkami, což do té doby neuměl. Podle Doubkové je Nano jeden z nejzlatějších psů, jaké kdy v péči měla. „I známá ho měla venku a byla z něj úplně nadšená. Je připravený jít do nového domova. Už se umí chovat. Ale budu chtít, aby zájemce přijel vícekrát, abych viděla jeho přístup. Nechci, aby ho někdo zase zkazil. Potřebuje vést s klidem, kopíruje člověka a pokud nový pán bude slušný, bude i on,“ shrnula zkušená chovatelka.

Spolu s Nanem přijela z Holýšova i dvouletá Zoe. Ta už svou novou rodinu našla. „Nebyl důvod ji u nás déle držet, je to odrostlé štěně. Má k dispozici dům i zahradu, páníčky, co se do ní hned zamilovali a užívá si pozornost a mazlení. Je to prý moc chytrá holka. Hlídá páníčky v noci u postele,“ uzavřela Doubková.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky napadení psem, psi pokousali dítě, agresivní psi, odchyt psů, Holýšov, pokousaná holčička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lubomir Chladek

Pes který vás napadne má jen důvod se bránit.

Středa, 8. listopadu 2023, 00:05Odpovědět

Lubomir Chladek

Jen debil by se přiblížil k psovi který ho nezná. A další recept jak s nás tahat další peníze na podporu UK. Pořád mají arogantní,ješitní,nadlidé UK málo všeho.

Úterý, 7. listopadu 2023, 23:58Odpovědět

Vojtěch Vened

Jak je v tom nějakým způsobem zapojena Ukrajina, cítím v tom nějakou boudu, podraz a podvod. Všichni víme, co jsou Ukroušové zač, že ? Kdoví, kdoví, zdali ty psy nechtěli ukradnout a prodat či dokonce sežrat ?!

Pondělí, 6. listopadu 2023, 15:51Odpovědět

Policie obvinila majitele psů, kteří utekli a ošklivě pokousali malou ukrajinskou dívku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.