Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Rekordní tuningový sraz vynesl na pokutách desítky tisíc korun, jeden z řidičů dokonce přišel o svůj auťák

Celkem 83 pokut za celkových 76 800 korun rozdali policisté v souvislosti se srazem příznivců tuningu, kterého se účastnilo zhruba 1400 lidí a tisícovka vozidel. Akce se uskutečnila na parkovišti před nákupním centrem Plzni na Rokycanské třídě. Podle policistů, kteří nasadili do terénu i speciální pořádkovou jednotku, byl tento sraz rekordní. Nejvíce se asi podivoval muž, který přišel o registrační značky a svou káru musel nechat na místě.

Celá akce začala už na parkovišti před nákupním centrem v Chotíkově, kam začala přijíždět první vozidla okolo šesté hodiny večerní. O zhruba hodinu později se účastníci vydali na jimi velmi oblíbené místo před obchoďákem v Plzni na Rokycanské. Vzhledem k předchozím zkušenostem nechtěli policisté tuto událost podcenit a proto situaci monitorovali dopravní policisté, speciální pořádková jednotka, policisté z obvodního oddělení a v pohotovosti byla i zásahová jednotka.

„Účast byla zatím rekordní, protože dle odhadů se akce zúčastnilo zhruba 1 400 osob a 1 000 vozidel. Dopravní policisté ve spolupráci s techniky z Centra služeb pro silniční dopravu tak řešili spoustu přestupků, udělili 83 pokut v celkové výši 76 800 korun. Nejčastěji se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla, překročení nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení nebo nesprávný způsob jízdy,“ vyjmenoval policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Nejvíce překvapeným účastníkem srazu byl nejspíše pětatřicetiletý řidič, kterému policisté zadrželi registrační značky. Důvodem pro jejich odebrání byl řidičův dluh přesahující 50 000 korun za různá protiprávní jednání. „Na zaplacení celé částky na místě prostředky neměl, a tak značky policisté odebrali a předali na Celní správu. Tam budou do doby, než muž svůj dluh uhradí. Jeho vozidlo se tedy stalo nepojízdným a muž ho musel ponechat na místě,“ doplnil Hodan.

Obdobný tuningový sraz se uskutečnil na Rokycanské třídě také letos v červenci. Tehdy dorazilo do Plzně odhadem 500 aut. Kromě výše zmíněných přestupků policisté v létě pokutovali řidiče také za to, že vozili kamarády na kapotě.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky tutingový sraz, sraz milovníků aut, tuning, Rokycanská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní tuningový sraz vynesl na pokutách desítky tisíc korun, jeden z řidičů dokonce přišel o svůj auťák  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.