Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Divoký tuningový sraz se neobešel bez problémů. Policisté rozdávali pokuty i za jízdu na kapotě nebo v kufru

Devadesát přestupků řešili plzeňští policisté v souvislosti s divokým srazem příznivců tuningu, kterého se zúčastnilo kolem 500 vozidel. Akce se uskutečnila na parkovišti u obchodního centra v Plzni na Rokycanské třídě. Policisté na srazu pokutovali mimo jiné řidiče, kteří vezli na kapotě nebo v kufru svých automobilů další pasažéry.

„Dopravní policisté se zaměřili na kontrolu jejich vozidel a na dodržování všech pravidel silničního provozu. Celkem policisté řešili 90 přestupků na úseku dopravy, z toho 83 přestupků vyřešili příkazem na místě v celkové výši 79 100 korun. Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo překročení povolené rychlosti, a to u 29 řidičů,“ popsala událost mluvčí policie Eva Červenková.

Dvaadvacet řidičů jelo ve vozidle, které nemělo vyhovující technický stav. Z toho osmi z nich policisté omezili technickou způsobilost vozidla na dobu jednoho měsíce. Sedm řidičů se nepřipoutalo bezpečnostním pásem, čtyři řidiči nebyli při jízdě ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu a stejný počet řidičů telefonoval za jízdy.

„Policisté mezi účastníky akce zjistili i další přestupky, například nepředložení řidičského oprávnění, jízdu bez světel, jízdu v kufru či na kapotě vozidla. Jeden řidič nadýchal při orientační zkoušce přestupkovou hodnotu alkoholu. Další z účastníků měl na vozidle jiné registrační značky a dva řidiči byli odhaleni v systému jako dlužníci. V době setkání tuningových příznivců se na parkovišti nacházelo několik stovek lidí. Jejich životy a zdraví ohrozili tři piloti dronů, kteří létali s drony nad jejich hlavami a dopustili se tak přestupku podle zákona o civilním letectví,“ dodala k přestupkům policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky tuning sraz, pokuty, jízda na kapotě, tuningový sraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoký tuningový sraz se neobešel bez problémů. Policisté rozdávali pokuty i za jízdu na kapotě nebo v kufru  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.