Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Zlodějští nájemníci se z bytu vystěhovali i s kompletním vybavením. Zmizely i dlaždice a kabely

Dlouhé měsíce odmítal manželský pár z Plzně opustit pronajatý byt. Když tak konečně učinili, nestačil se majitel divit. Kromě vybavení, které nájemníkům nepatřilo, zmizely i kabely od světel, kus lina či dlaždičky okolo vany. Škody jsou do desítek tisíc.

Obvinění z krádeže a poškození cizí věci si vyslechl čtyřiačtyřicetiletý muž a jeho o čtyři roky mladší manželka. Tento problémový pár se měl v únoru letošního roku vystěhovat z bytu v Revoluční ulici. Jednotku však okupoval ještě dlouhé měsíce. Poté společně v tichosti zmizeli a klíče nechali majiteli ve schránce.

„Majitel se vydal následující den byt zkontrolovat a nestačil se divit. Manželé si totiž odnesli nejen své osobní věci, ale také vybavení bytu, které jim nepatřilo,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Raindlová. Bez vědomí majitele sbalili jeho lednici, televizi, postel, stůl se židlemi, sedačku, lustry i povlečení. „Odnesli si dokonce i části podlahové krytiny, obložení vany nebo kabely od stropních svítidel. Malbu bytu navíc poničili různými obtisky,“ vyjmenovala Raindlová.

Majiteli tím způsobili škodu přes 40 tisíc korun. Manželé se tak brzy nejspíš zabydlí ve vězení, přičemž jim hrozí až dvouletý trest.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky problémový nájemník, krádež, ukradli lino, krádež obkladů, Revoluční ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Darebáci ve vězení?Pokud jde o členy státem chráněného etnika,tak dostanou nový byt i se zařízením, dotovaným nájmem a nespočtem dalších soc. dávek a majiteli uvedeného bytu zůstanou akorát oči pro pláč....Aspoň takto se o tyto 3 generace nepracující občany stará magistrát města Brna.

Neděle, 22. října 2023, 18:09Odpovědět

Petr Ševčík

To ale majiteli moc nepomůže. Ve vězení pracovat nebudou a stát má nepochybně přednost při vymáhání poplatku za ubytování. Špatné zákony chrání zloděje, násilníky a vrahy. Měli být vystěhováni okamžitě po vypršení smlouvy. Jenže to je přece nelidské je vyhodit na ulici. Ale mohli je nastěhovat k Janouškovi, ten má velký byt na prodej.

Středa, 18. října 2023, 11:09Odpovědět

Libor Burian

V bendostánu s bendojusticí po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou,Kabáti Colorado,Mám jednu ruku dlouhou,Amnestie,knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB,Kmotr Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit,na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnout psychopati,FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno(zaTošovského),na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele(samozřejmě naše místní),na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU,článek První výročí vzniku války na Ukrajině,gen Petr Pelz o návratu do minulého století je všechno možné. Lidé se musí spojit,mluvit spolu,začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají,chodit ke všem volbám říct mafii a dost! Podepište petici Voda je život pravda o vodě,seznamte se s Holešovskou výzvou,na yt agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypálení obcí,více ve vláknech diskusí.

Čtvrtek, 19. října 2023, 03:33Odpovědět

Zlodějští nájemníci se z bytu vystěhovali i s kompletním vybavením. Zmizely i dlaždice a kabely  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.