Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zloději ukradli elektrokola za 100 tisíc korun, užívali si jich pouhých pár minut

Dvojice zlodějů si vyhlédla společné garáže jednoho bytového domu v Plzni, kde ukradli dvě elektrokola za celkem sto tisíc korun. Hned vedle se ovšem nacházela policejní služebna. Netrvalo dlouho a muže a ženu na cizích kolech kontrolovali policisté.

Pětačtyřicetiletý recidivista se spolu s o třináct let mladší ženou vloupali do společných garáží bytového dobu v Plzni na Borech, kde je zaujala dvě elektrokola. Ta byla k sobě připoutána lankovým zámkem, což je nikterak neodradilo a kola odtlačili. Dlouho jim však radost nedělala. Kradli totiž v místech, kde se často pohybují policisté, neboť tam mají služebnu.

„Po chvíli byli kontrolováni hlídkou policistů v rámci běžného výkonu služby. Vzhledem k tomu, že nedokázali věrohodně vysvětlit původ kol, omezili je policisté na osobní svobodě,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Po chvíli se oba dva ke krádeži přiznali. „Muž byl navíc v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen.  V případě prokázání viny jim hrozí až pět let odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež elektrokol, chyceni při činu, dopadení zloději

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději ukradli elektrokola za 100 tisíc korun, užívali si jich pouhých pár minut  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.