Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Muž zkolaboval v nepřístupném terénu v lese pod rozhlednou, záchranáři se za ním spustili z vrtulníku

Náročnou službu mají za sebou letečtí záchranáři z Líní u Plzně, kteří zasahovali u zraněného muže, který ležel v těžko přístupném terénu nedaleko rozhledny Čerchov na Domažlicku. Informace o jeho stavu nevypadaly vůbec dobře. Dle popisu dvaačtyřicetiletý muž nedýchal a nereagoval. Díky perfektnímu popisu lokality se k němu dostali lékaři včas. Pozemní cestou i z nebe.

Prvotní informace, které záchranáři na základně v Líních obdrželi, nezněly vůbec dobře. Pacient se měl nacházet v zalesněné oblasti v okolí Čerchova ve stavu, kdy nemohl dýchat a nereagoval na podněty.

„To, že se jedná o technický zásah se posádka dozvěděla z dispečinku ZZS Plzeňského kraje několik minut po vzletu. V Přešticích byl vyzvednut hasič - lezec a posádka pokračovala směr Pec pod Čerchovem,“ popisují letečtí záchranáři.

Po příletu na místo nebylo přes hustý les a koruny stromů dobře vidět. Muž se totiž nacházel na turistické pěšině zhruba dva kilometry pod vrcholem Čerchova. „Díky pozemním jednotkám bylo nakonec nalezeno vhodné místo, kde bylo provedeno spuštění zdravotníků včetně materiálu a také hasiče lezce. Pacient byl ošetřen, byly mu zajištěny životní funkce a následně byl přesunut pěšky ve vakuové matraci zhurba 400 metrů na vhodnější místo pro vyzvednutí na palubu vrtulníku,“ pokračují záchranář. Pacienta pak posádka Kryštofa 07 transportovala na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Svoboda, Hasiči Chodov u Domažlic

Štítky LZS, Letecká záchranka, záchrana života, Čerchov, náročný zásah, hasič lezec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zkolaboval v nepřístupném terénu v lese pod rozhlednou, záchranáři se za ním spustili z vrtulníku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.