Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Soudkyně poslala do vazby muže obviněného z napadení dvou Ukrajinek, hrozí mu pětileté vězení

Z budovy Okresního soudu Plzeň-sever eskortovala policie osmačtyřicetiletého muže přímo do věznice v Plzni na Borech. Dotyčný čelí obvinění z ublížení na zdraví a výtržnictví. Podle policie napadl útočník dvě ženy z Ukrajiny. Jedna z nich skončila v nemocnici s frakturami v obličeji. Pokud soud uzná muže vinným, hrozí mu až pětileté vězení. Kriminalisté i nadále pátrají po dalších dvou osobách, které se měly na surovém útoku podílet.

Policie neuvádí, že napadené ženy jsou z Ukrajiny, pouze konstatovala, že to byly cizinky. Rovněž policisté dosud oficiálně neuvedli, co se 13. srpna večer v Plasích stalo. „Okolnostmi případu, kdy podle zatím zjištěných skutečností tři osoby v obci Plasy napadly dvě cizinky, se zabýváme od jeho prvopočátku. V současné době nám je již známa totožnost jednoho z podezřelých, se kterým nyní probíhají úkony trestního řízení," uvedla ve středu stručně policie prostřednictvím sociální sítě X. O den později informovala o obvinění jednoho z podezřelých.

K napadení dvou žen došlo poblíž louky, kde zrovna začínala pouť. O události informoval jako první deník Právo. Napadené ženy novinářům popsaly celý průběh události.  „Šly jsme s dětmi na kolotoče. Pak jsme si sedly s Lily na obrubník a povídaly si. Zastavila u nás starší Škoda Octavia s přívěsným vozíkem a pán za volantem se ptal, jestli jsme z Ukrajiny. Pak poodjel pár metrů, nechal nastartované auto a vrátil se k nám. Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ popsala Tetiana, starší z dvojice Ukrajinek. Právě její kamarádka Lily utrpěla zranění, kvůli kterým skončila v nemocnici. Tetiana vyvázla s podlitinami. Ženy u sebe měly i své děti. 

„Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad, a já upustila klíček na zem. Sebral ho pak ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel. To už k nám mířili dvě mladé holky s klukem a volali policii se záchrankou, protože Lily ležela bezvládně na zemi a tekla jí krev z obličeje,“ popsala Tetiana. Útočník pak z místa ujel. Jedna z žen ale policii předala fotku jeho vozu včetně poznávací značky a zároveň muže popsala. 

Rodina a blízcí přítelé obviněného muže pro CNN Prima News uvedli, že není násilník. Provozovatel kolotočů se podle nich dostal s ženami do sporu, protože byly opilé a údajně vyvolávaly konflikt. 

Obě ženy novinářům uvedly, že se dostaly do Čech spolu s dětmi jen pár týdnů po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. Shodně hovoří o tom, že nic nevyprovokaly, ale obávají se, že to má spojitost s případem znásilnění patnáctileté dívky, kterého se dopustil mladý Ukrajinec. Podle nich tím zesílila u lidí nenávist vůči Ukrajincům. Osmnáctiletý násilník je momentálně taktéž ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest.

Čtete také:

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vězeňská služba ČR

Štítky napadení, útok na Ukrajinku, surové napadení, nenávist vůči Ukrajincům, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soudkyně poslala do vazby muže obviněného z napadení dvou Ukrajinek, hrozí mu pětileté vězení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.