Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policie obvinila hlavního útočníka, který surově napadl dvě Ukrajinky

Kriminalisté obvinili osmačtyřicetiletého muže, jenž zaútočil v Plasích na severním Plzeňsku na dvě cizinky. Jednu z žen napadl útočník pěstmi a kopal ji do hlavy. Žena skončila se zlomenou čelistí a nosem v plzeňské fakultní nemocnici. Podle vyšetřovatelů mají na incidentu podíl další dvě osoby.

„Zahájili jsme trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Zároveň bude v dopoledních hodinách z naší strany podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na ustanovení dalších podezřelých osob stále pracujeme,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Burešová. K napadení došlo poblíž louky, kde zrovna začínala pouť. Místní pro CNN Prima News uvedli, že útočníci nejspíš nebyli zdejší, protože přijeli autem s přívěsem, navíc se pohybovali v místech, kde je zákaz vjezdu.

O události, ke které došlo 13. srpna v Plasích, informoval jako první deník Právo. Napadené ženy novinářům popsaly celý průběh události.  „Šly jsme s dětmi na kolotoče. Pak jsme si sedly s Lily na obrubník a povídaly si. Zastavila u nás starší Škoda Octavia s přívěsným vozíkem a pán za volantem se ptal, jestli jsme z Ukrajiny. Pak poodjel pár metrů, nechal nastartované auto a vrátil se k nám. Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ popsala Tetiana, starší z dvojice Ukrajinek. Právě její kamarádka Lily utrpěla zranění, kvůli kterým skončila v nemocnici. Tetiana vyvázla s podlitinami. Ženy u sebe měly i své děti. Jednomu jsou dva roky, druhému jedenáct let.

„Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad, a já upustila klíček na zem. Sebral ho pak ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel. To už k nám mířili dvě mladé holky s klukem a volali policii se záchrankou, protože Lily ležela bezvládně na zemi a tekla jí krev z obličeje,“ popsala Tetiana. „Okolnostmi případu, kdy podle zatím zjištěných skutečností tři osoby v obci Plasy napadly dvě cizinky, se zabýváme od jeho prvopočátku," potvrdila ve středu policie 

„Napadnout ženu kvůli její národnosti je absolutní hnus."

Obě ženy novinářům uvedly, že se dostaly do Čech spolu s dětmi jen pár týdnů po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. Shodně hovoří o tom, že nic nevyprovokaly, ale obávají se, že to má spojitost s případem znásilnění patnáctileté dívky, kterého se dopustil osmnáctiletý Ukrajinec. Podle nich tím zesílila u lidí nenávist vůči Ukrajincům.

Napadení žen již odsoudil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který právě po případu brutálního napadení mladé dívky zdůrazňoval, že vinu nese jedinec a nelze na tyto případy aplikovat kolektivní vinu. „Surově napadnout ženu je hnus. Napadnout ji jen kvůli její národnosti je absolutní hnus. Tyhle činy jsou výsledkem nenávistných výroků na adresu Ukrajinců, podobně jako šíření nenávisti vůči muslimům “stvořilo” teroristu Baldu. Politická odpovědnost padá na ty, kdo ty nenávistné výroky šíří. Policie nebude tolerovat ani ty výroky, ani ty činy," uvedl ministr na sociální síti X

Sociálními sítěmi se šíří odporné komentáře

Obrovskou vlnu emocí vzbudil již zmíněný případ napadení mladé dívky v Plzni Lobzích. Zatímco tehdy lidé útočníka lynčovali, v případě napadených žen je tomu přesně naopak. „Naložil jim málo,“ napsala například Jarka P. „Dobře jim tak. Měl je ještě přejet a couvnout,“ myslí si Pavel R. „Měli ji u toho ještě po*ebat, aby věděly, jaké to je, když Ukrajinci znásilňují české ženy., dodal Jakub D.

Čtete také:

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, útok na Ukrajinku, surové napadení, nenávist vůči Ukrajincům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Smrdí to fialovorakoustb provokaci převlečených soudruhů soukmenovců kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Válečničtí lichvářšti tunelářští mafiánští trpaslíci, kudlanky, trubci, komedianti, žvanilové, lháři, podvodníci, falešní studenti falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, loutky, bílí koně jsou ve válce. Pošlete je do první linie a do večera je po válce. Po první rané pustí do kalhot a zdrhnou ke svým za demarkační čáru. O odvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Pátek, 25. srpna 2023, 14:16Odpovědět

Zdeněk Vintr

Jen se dovíme, že patříme k nejbezpečnějším zemím na světě. Jak nám teď politici namlouvají.

Pátek, 25. srpna 2023, 06:03Odpovědět

Libor Burian

Do určité míry nás chrání naše chudoba. Po rozvratu v roce 89 převlékli soudruzi soukmenovci kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell 1984, film Wilsonov, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, exekutorů, pasáků, vexláků kteří sedí všude kolem nás a dále čtěte ve vláknech diskuse zde na drbně pod Komentáře, Glosy, a další články.

Pátek, 25. srpna 2023, 14:25Odpovědět

Petr Vileta

A dozvíme se, jestli je to "zločinný cizinec", třeba Slovák, Rus, nebo český dezolát a chcimír? :)

Čtvrtek, 24. srpna 2023, 22:03Odpovědět

Libor Burian

Provokace. Jestli chcete vědět jak fungují agenti tak na yt Nachtman + Čurda z výsadku atentátníků na Haidricha a vypálení obcí.

Pátek, 25. srpna 2023, 14:19Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, tato lidska zumpa , pokud vubec jeste zijeme v pravnim state ma byt ve zrychlenem rizeni odsouzena k odneti trestu svobody nepodminene!!! Zkopat zenskou to uz musi byt hovado bez absolutni inteligence a zabran!! Další komentář je zbytečný ????????????????

Čtvrtek, 24. srpna 2023, 14:03Odpovědět

Policie obvinila hlavního útočníka, který surově napadl dvě Ukrajinky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.