Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena se ztratila cestou ze šumavského Roklanu, pátrá po ní česká i německá policie

, aktualizováno 25. července 2023, 12:22

Bavorská policie se obrací na českou veřejnost s prosbou o pomoc s pátráním po dvaašedesátileté ženě. Pohřešovaná odešla ze svého bydliště ve Frauenau na okraji Bavorského lesa a vyrazila směrem k Roklanu. Naposledy ji svědci spatřili u horské chaty Waldschmidthaus nedaleko hranic s Českem. Dosud se nikomu neozvala a je možné, že se nachází ve svízelné situaci a nedokáže si sama přivolat pomoc. Do pátrací akce se již v pondělí zapojila Horská služba Šumava, ženu se ale v obtížném terénu nepodařilo najít.

Po ženě pátrají bavorští policisté od neděle 23. července. Jejich čeští kolegové zveřejnili informace o pohřešované v úterý ráno. „Sigfrid Martha Maria Dengler odešla z místa bydliště ve Frauenau na vycházku k Roklanu. Centrum obce leží asi osm kilometrů od hranic s Českou republikou. Kolem 13. hodiny byla viděna u horské chaty Waldschmidthaus na Roklanu. Doposud se nevrátila a je možné, že se nachází v nebezpečí či nouzi a nemůže si sama přivolat pomoc,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Do pátrání po ztracené turistce se zapojila i Horská služba Šumava. Do terénu vyrazilo devět záchranářů s psovodem a technikou. „Německá policie požádala o prověření příhraniční oblasti v okolí Roklanské hájenky, Roklanu a neprostupného terénu podél státní hranice," upřesnil mluvčí horských záchranářů Marek Fryš.

Celá akce probíhala včera od tří hodin odpoledne. „Pátrání po pohřešované, které se na české straně soustředilo do velmi těžkého a orientačně náročného terénu v pohraniční oblasti, bylo neúspěšné," uvedl jeden ze zasahujících záchranářů. Na základě rozhodnutí německé policie ukončili čeští záchranáři pátrání kolem jedenácté hodiny v noci. „Turistku se bohužel stále nepodařilo najít a v Německu je nadále vedená jako pohřešovaná," dodal Fryš.

„Paní Denglerová je vysoká přibližně 170 centimetrů. Je velmi štíhlé sportovní postavy a má hnědé vlasy. Na sobě měla bílé tričko a béžové tříčtvrteční kalhoty. U sebe by měla mít černý batoh," popisují němečtí policisté. Pokud jste ženu spatřili, obraťte se na Společné centrum česko-německé policejní a celní spolupráce Petrovice-Schwandorf na telefonní číslo stálé služby 974 324 261 nebo na tísňovou linku Policie České republiky 158.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš + Policie ČR, Horská služba ČR

Štítky pohřešovaná žena, bavorská policie, pátrání, ztratila se na Šumavě, Roklan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se ztratila cestou ze šumavského Roklanu, pátrá po ní česká i německá policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.