Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rychlík smetl na přejezdu uvízlé auto, řidič se stihl na poslední chvíli zachránit

Kvůli technické závadě zůstal řidič fabie uvězněný na železničním přejezdu v Samaritské ulici v Plzni. Před přijíždějícím rychlíkem stihl utéct a opustit vozidlo. Zranění však utrpěl svědek, který se lekl a upadl. Provoz na trati Plzeň-Klatovy v úseku mezi plzeňským hlavním nádražím a zastávkou Plzeň-Valcha byl na zhruba tři hodiny přerušený.

„V Samaritské ulici v Plzni se na přejezdu střetl rychlík a osobní auto. Řidič stihl opustit vozidlo včas. Zraněn byl kolemjdoucí, který se při nárazu vlaku do vozidla lekl a upadl. Z vlaku jsme evakuovali 58 osob,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

O události informovaly také České dráhy, které okamžitě zavedly náhradní autobusovou dopravu. Nyní už je provoz opět obnoven. Podle drah došlo ke škodám na lokomotivě.

„Jednalo se o rychlík jedoucí od Klatov do Plzně. Řidič ponechal stát vozidlo značky Škoda Fabia na železničním přejezdu z důvodu technické závady, kdy na přejezd vjížděl v době, kdy svítilo přerušované bílé světlo,“ upřesnila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Alkohol u řidiče vozidla i strojvedoucího vyloučila provedená dechová zkouška. Okolnostmi nehody a výší škod se nadále zabývají policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje, Drážní hasiči Plzeň

Štítky nehoda na přejezdu, železniční nehoda, auto uvízlé na přejezdu, technická závada, střet vlaku a osobního auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Proč uvízl na přejezdu jsem nepochopil. I když mi zhasne motor, setrvačností vyjedu, nebo fabku odtlačím. Jediné vysvětlení pro mne jsou zablokované brzdy.

Úterý, 21. února 2023, 16:12Odpovědět

Rychlík smetl na přejezdu uvízlé auto, řidič se stihl na poslední chvíli zachránit  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.