Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vandal zničil ledovou sochu za desítky tisíc korun, policie hledá svědky

Naprosto nepochopitelně se zachoval zatím neznámý výtržník, který si vylil zlost na ledové soše na Habrmannovo náměstí v Plzni. Ledová výzdoba dělala parádu u vánočního stromu a tvorbě ledových soch přihlížely davy nadšených diváků. Zejména děti si pak vyhrály na ledových sáních. Právě ty staly obětí vandala, po jehož totožnosti teď pátrá policie.

„Policisté pátrají po totožnosti pachatele, který poničil ledové sáně za několik desítek tisíc korun. V rámci objasňování případu policisté získali fotografie z kamerového záznamu, na kterém jsou zachycené osoby, které by mohly svou výpovědí přispět k objasnění skutečností, které se udály na místě,“ říká policejní mluvčí Veronika Hokrová. Kromě sání byla poničena také socha anděla.

„Celá událost nás velmi mrzí i s ohledem na všechny slušné občany, kterým ledové sochy mohly dělat radost ještě dnes,“ uvedl obvod na svých sociálních sítích. K poškozeních soch mělo podle policie dojít v sobotu 26. listopadu v době od 21:34 do 21:42. Podle diskutujících na Facebooku byla ale socha poničena už v průběhu večera.

„Půlka těch saní byla zničena ale už v průběhu probíhajiciho programu před rozsvícením stromku. Když jsme se k nim probojovali přes davy lidí po rozsvícení, tak už polovina ležela zničená na zemi," popsala paní Květuše, která se přišla na akci podívat.

Policie žádají o spolupráci všechny, kteří poznávají osoby na fotografiích z bezpečnostních kamer. Pokud jste sami svědky incidentu, obraťte se na linku 158 nebo se dostavte na policejní oddělení na Doubravce. Volat také můžete na číslo 974 325 743.

Nezletilí a opilí vandalové strhávali výzdobu ze stánků na adventních trzích, případ bude řešit i sociálka

Velmi nepochopitelnou formu zábavy si vybrala omladina na náměstí Republiky v Plzni. Z krásně nazdobených stánků začali opilí výtržníci strhávat výzdobu a poté se s ní pokusili utéct. Jejich počínání si ale všimli městští strážníci. Většina z...

 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, MO Plzeň 4

Štítky vandal, vánoční výzdoba, ledové sochy, vandal poničil ledové sochy, Hamrbannovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal zničil ledovou sochu za desítky tisíc korun, policie hledá svědky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.