Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový fenomén na domažlických silnicích, řidiči ujíždějí od nehod

Už šestý případ v řadě, kdy viník nehody z místa odjel nebo utekl, řeší domažličtí policisté. V Bělé nad Radbuzou naboural neznámý řidič do zaparkovaného auta, na místě nezastavil a pokračoval v jízdě dál. K obdobné nehodě došlo i ve Staňkově. Poslední případ se odehrál na Nový rok, kdy řidič skončil s autem na boku mimo vozovku a z místa odešel.

Policisté na Domažlicku se v posledních dnech potýkají s neukázněnými řidiči. I proto se hned v šesti případech obrací s prosbou na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod. K té poslední došlo na rovném úseku ve směru od Folmavy na Babylon, kde nezvládl řidič svůj vůz značky Škoda Superb, dostal se do protisměru, následně zajel do příkopu a přetočil se na levý bok.

„Poté řidič z místa dopravní nehody odešel, aniž by dopravní nehodu oznámil na policii, ačkoliv tuto povinnost měl. Škoda na vozidle Škoda Superb byla vyčíslena na 50 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Mezi 31. prosincem a 2. lednem na domažlickém sídlišti v ulici Kunešova. Dosud neznámý řidič zde poškodil zaparkovaný vůz značky Ford, příliš ohleduplně se nezachoval a z místa ujel.

Klenčí pod Čerchovem, den před Silvestrem okolo čtvrt na devět ráno. Řidič zde na namrzlé silnici přecenil své schopnosti a při průjezdu zatáčkou vylétl do protisměru, kde najel na chodník a narazil do oplocení dvou domů. Napáchal škody za pět tisíc korun a z místa taktéž zmizel.

25. prosince, mezi půl druhou a čtvrtou odpoledne naboural další šofér zaparkované auto v Bělé nad Radbuzou v ulici Na Výsluní. Viníkem byl pravděpodobně řidič bílého či stříbrného Nissanu.

„Neznámý řidič poškodil zaparkované osobní vozidlo tovární značky Honda Accord. Na místě nehody nezastavil, nesdělil majiteli vozu údaje o své osobě a o vozidle, se kterým měl účast na dopravní nehodě, nesepsal s ním společný záznam o dopravní nehodě a z místa odjel. Škoda na vozidle Honda byla vyčíslena na 15 tisíc korun,“ popsala mluvčí.

Stejný scénář, jen o pár kilometrů dále ve Staňkově. I zde řidič poškodil zaparkované auto a ujel. Škoda je v tomto případě vyčíslena na pět tisíc korun. Pokud jste viníka v ulici Nádražní viděli, obraťte se na linku 158.

Už včera jsme vás také informovali o případu, kdy se řidič na silnici II/193 mezi Domažlicemi a Horšovským Týnem dostal do smyku a narazil do protijedoucího vozu. Před příjezdem hlídky policie z místa utekl. Jak se ukázalo, provozoval auto bez zákonem stanoveného pojištění. Škoda na jeho vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun, na druhém autě 200 tisíc a navíc poškodil povrch vozovky a svodidla, což dělá dalších 12 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, krimi, doprava, pátrání, policie, havárie, silnice, dopravní nehoda, Bělá nad Radbuzou, Škoda Superb, okres Domažlice, Babylón, Honda, Ford Motor Company, Nissan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový fenomén na domažlických silnicích, řidiči ujíždějí od nehod  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.