Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bývalé veřejné toalety v Domažlicích se zatím prodávat nebudou, město s nimi má plány

Zastupitelé Domažlic nepodpořili prodej objektu bývalých veřejných záchodků v Chodské ulici naproti vstupu do zahrady Chodského hradu. V minulosti chtěla radnice budovu zrekonstruovat, což se nakonec nepodařilo. WC je nicméně stále funkční a veřejnost by je mohla využívat například při kulturních akcích.

Dříve byly veřejné toalety v Chodské ulici uzavřeny kvůli nevyhovujícímu stavu. Poté byly pronajaty soukromé osobě. Na město se v nedávné době obrátil zájemce, který chtěl objekt odkoupit. Zastupitelé ale tento záměr nakonec nepodpořili. ,,Rada města prodej nedoporučila," informoval zastupitele starosta města Radek Wiesner (ANO). Proti prodeji se následně vyslovilo 17 zastupitelů.

V minulosti město uvažovalo o rekonstrukci budovy. Tento záměr ale narazil na překážku, kdy se nedokázali památkáři shodnout na vzhledu objektu. Možná proměna se nelíbila ani majitelům okolních objektů. Záchody totiž nejsou bezbariérové a musely by být radikálně přestavěny. Co s nimi tedy město plánuje udělat? „Záchody jsou stále funkční, město zvažuje jejich využití při kulturních akcích v zahradě pod Chodským hradem,“ prozradila radní Lenka Bauerová (ODS).

Nová služebna městské policie zároveň slouží jako nabíjecí stanice pro elektrokola, úschovna kol i veřejné WC

Dlouhých 30 let měli domažličtí městští policisté své zázemí v historické strážnici v budově radnice. Díky otevření multifunkčního Kulturního centra Pivovaru Domažlice se uvolnily prostory knihovny, která se tam přesunula a poskytla tak potřebné...

Lidé mohou v Domažlicích využít hned několik veřejných toalet. Jedny jsou například v areálu městského informačního centra na Chodském náměstí. WC je otevřené v provozní době infocentra.

Další veřejné záchody fungují ve zrekonstruované budově v ulici Boženy Němcové čp.118, kde sídlí Městská policie Domažlice, což je zhruba 50 metrů od náměstí Míru. „Přístup na veřejné toalety je bezbariérový, použití sociálního zařízení je zdarma. Veřejné toalety jsou v hlavní turistické sezoně (duben až září) otevřeny denně v době od 07.00 hodin do 19.00 hodin. Mimo hlavní sezonu (říjen až březen) je otvírací doba od pondělí do pátku v době od 07.00 hodin do 19.00 hodin,“ doplňují pracovníci infocentra.

Dále může veřejnost využít toalety i v Caffé Verdi nebo Cukrárně Ural na náměstí Míru. Dále pak v Restauraci Pod bránou v Břetislavově ulici či v areálu městského hřbitova.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Domažlice

Štítky veřejné WC, veřejné toalety, rekonstrukce, Domažlice, Chodská ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé veřejné toalety v Domažlicích se zatím prodávat nebudou, město s nimi má plány  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.